Postat pe 5 octombrie 2014 în Noutăţi

De multe ori vedem rezultatele unui proces și ne bucurăm de roadele unei munci depuse de-a lungul timpului.

Pentru cei ce trudesc la munca câmpului, momentul semănatului are o însemnătate la fel de mare ca și momentul secerișului sau al culesului. Prima zi de școală reprezintă pentru mulți părinți și copii un început care vizează succesul în viață.

Așa cum bobul de grâu, cazut în pământ, „zămislește” în taină noul spic, tot așa, și astăzi, duminică 5 octombrie 2014, s-au adunat, în liniștea unei frumoase zi de toamnă cei 19 copii ai parohiei noastre pentru a deprinde cunoștințele despre Dumnezeu și, mai ales, pentru a învăța ce să facă cu ele: să poată înțelege că se poate comunica cu Dumnezeu, pentru a ști cum să se închine Lui, pentru a descoperi bucuria de a fi în comuniune cu Cel de Sus, pentru a fi convinși că se pot împărtăși cu El și cândva să i se adreseze pentru a-i cere pacea și împăcarea.

Unii dintre părinții acestora sunt bucuroși să profite de ocazie și să-și evalueze status-ul lor vis-a-vis de Dumnezeu. În acest context, un rol deosebit îl au bunicii: când părinții sunt prea ocupați să-i mai învețe pe copii lor cine este Dumnezeu, acești bunici sunt o mină de aur. Cu răbdarea lor și mai ales cu exemplul lor, le pot oferi copiilor ceea ce este mai de preț: Dumnezeu!

Tocmai duminica trecută, 28 septembrie 2014, Sfântul Părinte Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie în Piața Sfântului Petru, împreună cu cei mai vârstnici, cu bunicii, pe care i-a numit „sanctuare ale umanității” și oameni care pot înțelege „situațiile cele mai dificile”.

Pentru mine, bunicii copiilor de la pregătirea pentru Prima Sfântă Împărtășanie, asemenea multor părinți, au înțeles că a-l dărui pe Dumnezeu nepoților, respectiv copiilor lor, este ceva care are întâietate. Părinții care ignoră acest lucru, s-ar putea să se înșele dorindu-le copiilor lor numai succes, sănătate și bunăstare atunci când doresc tot binele celui care este cel mai de preț în viața ta dar nu îi oferă ceea ce este mai important, pe Dumnezeu, pe care vor trebui să-l descopere singuri dacă vor reuși deoarece nimeni altcineva — poate cu unele excepții — nu i-l vor dărui in locul lor.

Dragi copii, dragi părinți, dragi bunici sunteți bineveniți să îmbogățiți și să vă îmbogățiți cu Dumnezeu!

Prima Sfântă Împărtășanie va avea loc la Sfânta Liturghie din 19 Aprilie 2015.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>