Postat pe 27 iulie 2013 în Articole

Ce este Adoraţia?

Adoraţia este atitudinea celui care se pune în prezenţa lui Dumnezeu şi se lasă atins de splendoarea sa, de înţelepciunea sa şi de iubirea sa infinită. În Adoraţie, noi suntem cu adevărat înaintea lui Dumnezeu: recunoaştem puterea sa şi acceptăm nimicnicia noastră.

 

Ce este Adoraţia euharistică?

A se pune în prezenţa lui Isus, realmente prezent, sub formă de pâine, consacrată la Sfânta Liturghie, şi anume: Sfântul Sacrament.

 

Cum îl adorăm pe Dumnezeu?

Adoraţia nu impune nici o tehnică complicată! Este vorba de-a se pune cu simplitate în faţa Sfântului Sacrament. Printr-un gest de respect să recunoaştem că suntem în faţa lui Dumnezeu, să-l privim, să-i spunem lui Isus că-l iubim şi … să ne lăsăm iubiţi de el. Parohul de Ars l-a intrebat într-o zi pe un enoriaş care venea cu regularitate să petreacă un timp în faţa lui Isus: Ce faci aici, dragă prietene? La care enoriaşul a răspuns: Îl privesc şi el mă priveşte.

Nu ezitaţi să-i spuneţi lui Isus că-l iubiţi, chiar şi atunci când nu simţiţi nimic, este mijlocul cel mai sigur de a-l atrage, spunea Sfânta Tereza a Pruncului Isus şi a Sfintei Feţe.

 

De ce să-l adorăm pe Dumnezeu?

Este esenţial să-l adorăm pe Dumnezeu, pe bună dreptate, din  patru motive principale:

          mai întâi, pentru a-i aduce lui Dumnezeu toată slava care i se cuvine, pentru că el este… Dumnezeu;

          în al doilea rând, pentru a-i aduce lui Dumnezeu iubire pentru … Iubire. Căci Dumnezeu este IUBIRE. Sfintei Maria Margareta, la Paray le Monial, i-a spus: Mi-e sete, dar, de-o sete atât de arzătoare de a fi iubit de oameni în Sfântul Sacrament, încât această sete mă consumă: şi nu găsesc pe nimeni să mă consoleze!

          în al treilea rând, pentru că Dumnezeu caută adoratori în duh şi adevăr (Ioan 4, 23) pentru a răspândi iubirea lui Dumnezeu în întreaga lume.

          în sfârşit, pentru că Adoraţia ne transformă: ea permite de asemenea ca iubirea lui Dumnezeu să se transpună în noi.

Este bine să ne întreţinem cu el şi, culcaţi pe pieptul lui ca şi discipolul preaiubit (Ioan 13, 25 ), să fim atinşi de iubirea Inimii lui. Chiar şi în epoca noastră, creştinismul trebuie să se distingă mereu prin arta rugăciunii; cum de nu simţim nevoia continuă de a sta îndelung, în conversaţie spirituală, în adoraţie prin tăcere, în atitudine de iubire, înaintea lui Isus prezent în Sfântul Sacrament? Bineînţeles, de multe ori, dragi fraţi şi surori, am făcut această experienţă şi am primit forţă, alinare şi susţinere (Ioan Paul II, Enciclica Biserica trăieşte prin  Euharistie)!

 

Care sunt roadele Adoraţiei?

Noi trăim un adevărat act de credinţă recunoscând că Isus este prezent în Sfânta Ostie. Pentru cel care doreşte să-l vadă pe Dumnezeu, este mijlocul cel mai simplu şi cel mai direct. De asemenea, adorând, Sfântul Sacrament întăreşte credinţa noastră.

Pe de altă parte, adorându-l pe Cristos care a suferit din iubire pentru noi, viaţa noastră se transformă. De altfel, cum să nu fim bulversaţi de atâta iubire?

Adoraţia ne face să intrăm în intimitate cu Cristos. Puţin câte puţin, dacă noi suntem fideli, viaţa Sa şi sentimentele Sale devin ale noastre.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>