Postat pe 16 iunie 2013 în Articole

 Dorința de a se încrede și mai mult în Domnul Cristos i-a determinat pe unii dintre enoriașii Parohiei ”Sf. Cruce” de a participa vineri, 16 noiembrie 2012, la un moment meditativ de Lectio Divina. Așa cum s-a anunțat la deschiderea Anului Credinței în această parohie, în prezența PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, în fiecare a treia vineri din lună, seara, după Sf. Liturghie de la ora 18.00, va avea loc în sala de cateheză a parohiei, meditarea unor texte din Biblie.

Părintele paroh Ionel Pojum a explicat, la început, că există mai multe modalități de a parcurge Cuvântul cel Viu, fiind aleasă, însă, o formă în care sunt cuprinse următoarele  etape care au loc în decursul unei seri, timp de aproximativ o oră, și anume: în prima etapă se va proclama Evanghelia duminicii imediat următoare; apoi textul evanghelic va fi explicat; în următoarea etapă, după un  scurt moment de reculegere personală, se va proclama din nou Evanghelia după care participanții pot împărtăși meditația lor personală; apoi Cuvântul viu și actual al lui Dumnezeu devine rugăciune și propunere de viață.

 În seara celei de-a treia vineri a lunii noiembrie, după proclamarea și explicația textului din Marcu 13, 24-32, Evanghelia Duminicii a XXXIII-a, au fost date celor prezenți câteva întrebări ajutătoare cum ar fi: Care sunt „cataclismele” din viaţa mea astăzi?; Care este „suferinţa” care va trebui să treacă?; În ce situaţii experimentez în mod deosebit că soarele meu se întunecă, luna încetează să strălucească şi stelele cad de pe cer?; Ce impact are asupra mea apariţia glorioasă şi solemnă a lui Isus, Fiul Omului?; S-ar putea spune că sunt pregătit ca să-l primesc?; Dacă a doua venire a lui Cristos ar fi astăzi: aş fi gata pentru ca îngerii Domnului să mă adune ca pe unul dintre discipolii şi ucenicii lui?; În ce lucruri sunt gata şi în ce lucruri uneori nu sunt gata?

Din mărturiile celor care au împărtășit, s-a văzut cum Isus este viu în Cuvântul Său, care lucrează, care te face să trăiești, care face să descoperi mereu frumusețea vieții în el. Deși au fost texte cutremurătoare care vorbeau despre ”sfârșit” (În acele zile, după acea mare strâmtorare, soarele se va întuneca şi luna îşi va pierde strălucirea. Stelele vor cădea de pe cer şi puterile cerului se vor zdruncina (Marcu 13, 24-25), s-a vorbit cu o mare naturalețe și în mod deschis despre încrederea pe care cel cu adevărt credincios o are în Isus Mântuitorul, dincolo de frici și obstacole umane, fiindcă încrederea este în Fiul Omului venind pe nori cu mare putere şi măreţie (Marcu 13, 26) care va trimite pe îngerii săi ca să-i adune pe cei aleşi din cele patru colţuri ale lumii, de la marginea pământului până la marginea cerului (Marcu 13, 27).

Cei prezenți au descoperit poate mai mult ca oricând, că meditând cu fidelitate Cuvântul cel Viu din Sfânta Scriptura, din Biblie, credința fiecăruia dintre noi are șanse tot mai mari să crească și ea poate să fie la momentul potrivit făclie pentru pașii noștrii.

(A consemnat Angelica Baboschi)

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>