Postat pe 7 aprilie 2013 în Articole

(la ora trei după – amiază)
Fiica Mea, de fiecare dată când vei auzi ceasul bătând ora trei, adu-ţi aminte să te scufunzi total în Milostivirea Mea, adorând-o şi preamărind-o; invocă atotputernicia ei asupra lumii întregi şi mai ales asupra sărmanilor păcătoşi, pentru că la această oră a fost revărsată pentru fiecare suflet (J. 1572).
– se formulează intenţiile de rugăciune, apoi se recită: CORONIŢA DIVINEI ÎNDURĂRI
Tatăl nostru…, Bucură-te, Marie…, Crezul… – pe bobiţele mari, înainte de fiecare decadă a rozariului: Părinte Veşnic, îţi ofer Trupul şi Sângele, Sufletul şi Dumnezeirea Fiului Tău preaiubit – Domnul Nostru Isus Cristos, pentru ispăşirea păcatelor noastre şi ale lumii întregi!
– pe bobiţele mici de la fiecare decadă a rozariului: Prin dureroasa Sa pătimire, ai mila de noi si de întreaga lume! – doxologia concluzivă (de 3 ori): Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte Fără de Moarte, ai milă de noi şi de întreaga lume !

se spune antifona: O sânge si Apă, care a ţâşnit din preasfânta Inimă a lui Isus ca un izvor de milostivire pentru noi, mă încred în tine !

PROMISIUNILE LUI ISUS CEL MILOSTIV

Cu acest rozariu vei obţine orice har dorit, daca ceea ce ceri este conform voinţei Mele.

Milostivirea Mea va învălui in viata si mai ales in ora morţii sufletele care recita acest rozariu.

Preoţii sa-l recomande celor care trăiesc in păcat ca pe o bârna de salvare.

Daca rozariul va fi recitat lânga un muribund  Mă voi pune intre Tatăl si sufletul in agonie  nu ca un judecător  ci ca si Salvatorul Milostiv

ORA MILOSTIVIRII

Isus ne-a rugat sa recităm rozariul chiar in ora morţii Sale, adică, la ora trei după masa, ora pe care chiar El a numit-o  ora marii milostiviri pentru lumea întreaga.

„ La acea ora, spune Isus,  nu voi refuza nimic sufletului care Mă roagă prin dureroasa Mea pătimire”.

ICOANA ISUS CEL MILOSTIV

Sufletul ca va venera  aceasta icoana  nu va pieri ; deja pe acest pământ ii promit victorie asupra duşmanilor si va fi ocrotit de gloria Mea după moarte.

SARBATOAREA DIVINEI INDURARI

Sufletul care  in prima duminica după Paşti se spovedeşte si va primi in mod demn Sfânta Împărtăşanie, după ce a făcut timp de 9 zile, începând din Vinerea Mare, o novenă spunând rozariul Divinei Indurări, va primi marele dar al iertării totale ale tuturor păcatelor si pedepselor.

RASPANDIREA CULTULUI DIVINEI INDURARI

Tuturor celor care răspândesc aceasta devoţiune li s-au făcut doua promisiuni:  prima se refera la protecţia materna in toata viata  iar a doua se refera la ora morţii: „ Toate sufletele care vor adora Milostivirea Mea si vor răspândi cultul ei, aceste suflete nu vor avea teama in ora mortii, Milostivirea Mea le va apăra in acea ultima lupta”.

7 comentarii la “ORA ÎNDURĂRII DIVINE”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. nicoleta spune:

  Eu sunt ortodoxă nu stIU daca avem si noi ….oricum eu am început să o spun in fiecare zi. Doar la crez spun la urmă kcred in biserica ortodoxă si toate bisericile care laudă pe dumnezeu si fiul lui isus cristos avem acelaş crez .oare domnul ma ascultă si pe mine e validă adevărată rugăciunea?de ce eu nu ştiam de ea

  • Alina spune:

   Draga Nicoleta,

   In ochii lui Dumnezeu suntem toti la fel, indiferent de religie. Eu sunt de religie romano-catolica, dar frecventez atat biserici romano-catolice, cat si greco-catolice si ortodoxe. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa ne unim toti. Nu are importanta ce religie crestina au avut sfantii carora s-au aratat Isus sau Fecioara Maria. Orice rugaciune este valida daca e facuta din inima. Sunt unele rugaciuni provenite din biserica catolica, care nu sunt in biserica ortodoxa si invers. Indiferent de unde provin, tot la Dumnezeu ajung. Important e sa te rogi. Sper ca ti-am fost de ajutor.

 2. Marius spune:

  Eu vreau sa ma pregatesc pentru Prima Duminica dupa Paste. Daca n-am facut pana acum novena pot sa o incep acum?

 3. oana spune:

  frumos si adevarat Alina! Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sfinteasca pe toti si sa dea Dumnezeu sa se converteasca cat mai multi oameni, sa vina spre Inima Prea Sfnata a Lui Isus ca sa se vindece, sa se mantuiasca!

 4. Adrian spune:

  O sânge si Apă, care a ţâşnit din preasfânta Inimă a lui Isus ca un izvor de milostivire pentru noi, mă încred în tine ! De adaugat ca aceasta rugaciune poate fi recitata in orice zi al anului dar e bine ca atunci cand e posibil sa fie facuta la ora 15, ora mortii lui Isus pe cruce. Impresionant este faptul caci in lume exista deja peste 60 de biserici-sanctuare dedicate Indurarii Divine a lui Isus ! in Romania inca nu stiu decat doar Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Paul al II-lea” Poiana Micului-jud. Suceava. De remarcat si foarte important este promisiunea lui Isus:„ Toate sufletele care vor adora Milostivirea Mea si vor răspândi cultul ei, aceste suflete nu vor avea teama in ora mortii, Milostivirea Mea le va apăra in acea ultima lupta”. Isuse ma incred in Tine.

 5. bianca spune:

  Eu am avut niște probleme minore de sănătate, dar care m-au cam speriat. Pot spune ca am făcut Coronita Divinei Îndurările câteva zile și acum pare ca totul e ok. Rugaciunea completa de la ora 3 ar fi aceasta: O Isuse, Tu abia ai murit și deja un izvor de viață s-a revărsat peste suflete; o Izvor de viață, o Îndurare de nedescris a lui Dumnezeu îmbrățișează lumea întreagă și revarsa-te asupra noastră; o sange si apă care ai țâșnit din prea sfanta inima a lui ISUS ca un izvor de îndurare pt noi mă încred în Tine. Importanta este credință cu care spui rugaciunea. Sa evitam sa ne rugam mecanic.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>