Postat pe 20 octombrie 2012 în Noutăţi
  • Iubiți credincioși, mâine, luni, 22 octombrie, este memoria Fericitului Ioan Paul II, Papă. La inițiativa ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, începând de anul trecut, în fiecare an, se organizează o procesiune cu moaștele Papei Ioan Paul II, o fiolă cu sânge, pe care Arhiepiscopia noastră a primit-o de la secretarul de atunci al Papei, cardinalul Dziwicz.

Anul acesta, procesiunea are loc astăzi, duminică, 21 octombrie, după următorul program:

–              La ora 14.00, se recită Sf. Rozariu la Monumentul Fericitului Papă Ioan Paul II, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cișmigiu).

–              La 14.30, începe Procesiunea spre Catedrala ”Sf. Iosif”, care se va încheia cu celebrarea Sf. Liturghii în catedrală, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Păstorul Arhidiecezei noastre.

–              Suntem îndemnați călduros de Păstorii noștri, să participăm în număr cât mai mare la procesiunea de anul acesta, la începutul Anului Credinței, ea fiind și o mărturisire publică a credinței noastre în puterea mijlocirii sfinților.

 

  • Tot duminica aceasta, 21 octombrie, se celebrează și a 88-a Zi Mondială a Misiunilor. Ofertele de la toate Sfintele Liturghii sunt destinate misiunilor, ca expresie a solidarităţii întregii Biserici faţă de opera misionară. Ofertele vor fi trimise, prin intermediul Nunţiaturii Apostolice, la Operele Pontificale Misionare, care le vor destina către bisericile tinere şi misiuni, după necesităţi. Ziua Mondială a Misiunilor nu este doar o zi în care Biserica oferă un ajutor financiar pentru misiuni, ci şi o zi specială de rugăciune pentru misiuni şi misionari şi de sensibilizare a credincioşilor faţă de activitatea misionară a Bisericii. În acest sens, ne amintim de preoţii noștri, români aflaţi în ţări de misiune, în particular de Pr. Cristian Pişta, preot al Arhidiecezei noastre şi paroh de Sololo, în Kenya.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>