–       Joia trecută, 11 octombrie 2012, Papa Benedict al XVI-lea a deschis solemn la Vatican un An al Credinței, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la deschiderea Conciliului Vatican II și 20 de ani de la promulgarea noului Catehism al Bisericii Catolice. La nivel diecezan, deschiderea acestui an închinat credinței, a avut loc ieri, sâmbătă, 13 octombrie 2012, în Catedrala ”Sf. Iosif”. La nivel parohial, deschiderea are loc astăzi, duminică, 14 octombrie 2012. Comunitatea noastră parohială are deosebitul prilej ca această deschidere solemnă să fie celebrată de însuși PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar al Arhidiecezei de București, în cadrul Sf. Liturghii de la ora 10.30.

 

–      A început, iubiți credincioși, pregătirea copiilor de clasa a II-a pentru ”Prima Sfântă Împărtășanie”. Pregătirea se va ține în fiecare duminică de la ora 9.30 la 10.30, în sala de cateheză a parohiei.

 

–      Marţi, 16 octombrie, începem Novena, devoţiunea de 9 marţi, în cinstea Sf. Anton de Padova.

Toţi aceia care aleargă la ajutorul Marelui Făcător de Minuni şi doresc să urmeze devoţiunea celor 9 marţi, îşi pot exprima intenţia (acatistul) lor de rugăciune la biroul parohiei.

Timp de 9 săptămâni, în fiecare marţi  seara, după Sf. Liturghie cu predică, la care sunt pomenite toate intenţiile (acatistele), urmează: rugăciuni în cinstea Sf. Anton de Padova, binecuvântarea cu moaştele Sfântului şi venerarea lor.

 

–      Iubiți credincioși, în fiecare an, în calendarul romano-catolic, pe 22 octombrie, este memoria Fericitului Ioan Paul II, Papă. La inițiativa ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, începând de anul trecut, în fiecare an, se organizează o procesiune cu moaștele Papei Ioan Paul II, o fiolă cu sânge, pe care Arhiepiscopia noastră a primit-o de la secretarul de atunci al Papei, cardinalul Dziwicz.

Anul acesta, procesiunea are loc duminica viitoare, 21 octombrie, după următorul program:

  • la ora 14.00, se recită Sf. Rozariu la Monumentul Fericitului Papă Ioan Paul II, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cișmigiu.
  • la 14.30, începe Procesiunea spre Catedrala ”Sf. Iosif”, care se va încheia cu celebrarea Sf. Liturghii în catedrală, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Păstorul Arhidiecezei noastre.
  • la procesiunea de anul acesta, la începutul Anului Credinței, ea fiind și o mărturisire publică a credinței noastre în puterea mijlocirii sfinților, suntem îndemnați călduros de Păstorii noștri, să participăm în număr cât mai mare.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>