Postat pe 2 octombrie 2012 în Articole

Ce inseamna sa te rogi Rozariul? Rozariul este Rugaciunea biblica meditativa, iar Preacurata ne cere Rozariul pentru ca doreste ca noi sa ne apropiem de misterele vietii lui Isus, iar prin viata lui, sa avem inaintea ochilor misterele rascumpararii.
Rugaciunea este o viata cu Domnul, nu numai un cuvant pentru Domnul. De aceea nu este suficient sa recitam de 150 de ori Bucura-te Marie, ci trebuie sa spunem ceva Domnului prin ele.
In mesajele Ei, Preacurata ne-a indemnat sa ne rugam intreg Rozariul. Ea a spus: „Dragi copii, rugati-va si postiţi cu inima; nu ingaduiţi ca rugaciunea si postul vostru sa se transforme in rutina, sa devina o obisnuinta pentru voi. Multi au inceput sa se roage si sa posteasca pentru ca o faceau si altii. Rugati-va cu inima!”

Iar pentru parohie a spus: „Multumiti Domnului prin post si rugaciune pentru ca mi-a ingaduit sa raman atat de mult cu voi”. Prin urmare, sa te rogi un Rozariu nu inseamna numai sa spui Bucura-te Marie, sa te rogi Rozariul inseamna sa cauti in fiecare mister un indemn pentru viata ta proprie. Asta inseamna sa aprofundezi rugaciunea.
Puteti incepe in mod concret inca de dimineata daca va rezervati cam 10 minute pentru a medita in rugaciune asupra unui mister. Puteti incepe, de exemplu, cu primul mister de bucurie: sunt gata sa-Ti implinesc voia, asa cum si Fecioara Maria a spus: Fie mie dupa voia ta. „Iata roaba domnului”.

Cand spunem contemplam Buna Vestire, trebuie sa ne facem timp ca sa contemplam. Si a contempla inseamna sa caut ce inseamna astazi pentru mine vointa Domnului? Unde vrea Domnul sa merg? Ce asteapta Domnul de la mine? Unde pot implini astazi vointa Domnului? Daca nu gasim timpul necesar si nu ne rugam in felul acesta, riscam ca rugaciunea noastra sa ramana doar o simpla rugaciune a buzelor. Iar daca Sfanta Fecioara ne cere sa meditam zilnic aupra tuturor misterelor pe care le propune Biserica pentru Rozariu, o face pentru ca vrea ca viata lui Isus sa ne vorbeasca. Si eu va spun: in momentul in care cuvantul, sau un mister din viata lui Isus sau a Fecioarei Maria incepe sa vorbeasca, atunci incepe convertirea noastra. Inseamna ca in viata noastra, in comportarea noastra survine o schimbare.

O problema si mai mare pe care ne-o pune Maria este „Rugati-va cu inima”. Aceasta nu este o problema de cunoastere. Noi cunoastem mesajul. Lumea il cunoaste de 2000 de ani. El cere: pace, convertire, rugaciune. Noi insa am devenit surzi si orbi. Nu-L mai cautam pe Domnul. Ori Sfanta Fecioara doreste acest lucru: Cuvantul Domnului sa inceapa sa ne vorbeasca. Un exemplu: in orice familie catolica exista un Crucifix. Ar trebui sa ne intrebam, ce facem noi in fata acestui Crucifix? De cate ori nu refuzam sa-l iertam pe aproapele, nu cream conflicte, nu injuram… Crucea este cuvantul iertarii, al iubirii, al vietii vesnice. Daca noua nu ne spune nimic, atunci de ce o mai tinem?

Din fiecare privire indreptata spre Cruce ar trebui sa izvoreasca noi indemnuri pentru viata noastra cu Domnul si pentru convietuirea cu aproapele. Iata marturia unui barbat: „Am incercat sa ma rog si sa postesc impreuna cu sotia mea si cu copiii. Voiam sa ma rog impreuna cu ei, dar prima mea descoperire a fost ca eram destul de distrat la rugaciune. Am descoperit aceasta dupa ce incepusem sa postesc si mi-am spus: „Niciodata nu mi-am insusit cu adevarat Cuvantul Evangheliei ascultat in biserica…” In timp ce posteam insa, am descoperit ca se intampla ceva cu mine, simteam ca nu ma mai lasa in pace Cuvantul. Apoi mi-a povestit ca avea un frate cu care era certat de ani de zile si dintr-o data: „m-am simtit eliberat; ma simteam in stare sa ma duc sa ma impac cu fratele meu si sa caut sa ma impac cu el. Fara post as fi putut sa ma consider crestin si totusi sa raman certat cu fratele meu. Acum am inteles ca prin Cuvantul Domnului sunt obligat la o schimbare radicala”.

Eu cred ca acest exemplu ne arata ce ar trebui sa se intampla cu noi toti: Cuvantul trebuie sa inceapa se ne vorbeasca si sa produca o schimbare in noi.

„Iubitii Mei, mai am inca nevoie de rugaciunile voastre. Iar daca cineva ma intreaba: pentru ce atatea rugaciuni, atunci ii raspund: priviti putin in jurul vostru si veti vedea atatea pacate. Rugati-va, pentru ca Fiul Meu sa va poata ierta„.

4 comentarii la “Ce inseamna sa te rogi Rozariul”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. MIRAT..... spune:

  Nu exista om fără păcat. Deci cu totii suntem gresiti de la nastere

 2. MIRAT..... spune:

  Părerea mea …

 3. MIRAT..... spune:

  Cum e de fapt ? Nu mai vorbeste nimeni ?

 4. MIRAT..... spune:

  Păreri cv ?

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>