Credincioșii catolici din parohiile Arhidiecezei Romano-Catolice de București au răspuns cu generozitate apelului lansat duminică, 19 februarie 2012, de către ÎPS Ioan Robu, care îi chema să vină în ajutorul persoanelor grav afectate de ninsorile abundente care căzuseră la începutul lunii februarie. Colecta specială organizată în acea duminică, precum și alte donații private, au fost depuse în contul Asociaţiei Caritas Bucureşti, destinat situaţiilor de urgenţă.

Directorul Asociației Caritas București, Eugen Ștefănescu, a informat că în cadrul colectei speciale s-au strâns 43.368 lei de la parohiile Arhidiecezei şi 1000 € din Germania. „Urmează ca după analiza situației, pe care o vom efectua împreună cu Inspectoratul de stat pentru situații de urgență și parohiile din zonele afectate, să luăm o decizie în ceea ce privește utilizarea acestei sume”, a declarat dl. Ștefănescu.

ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, și PS Cornel Damian, Episcop auxiliar, le mulţumesc tuturor celor care au răspuns apelului Arhidiecezei și au contribuit cu generozitate pentru ajutorarea persoanelor afectate de ninsorile din acest an.

(sursa: www.arcb.ro)

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>