4 martie, Ziua Europeană pentru duminici nelucrătoare

 

„Într-o perioadă de criză economică și financiară, când drepturile sociale și de muncă sunt adesea supuse tot mai mult presiunii, duminica nelucrătoare este o dovadă clară și vizibilă că persoanele și societățile noastre nu depind doar de muncă și de economie”, se afirmă într-un apel lansat de European Sunday Alliance (ESA – Alianța Europeană pentru Duminică), cu ocazia Zilei Europene pentru duminici nelucrătoare, celebrată  la 4 martie 2012. ESA este o rețea de organizații, asociații și organisme europene civile și religioase, sprijinită de COMECE (Comisia Conferințelor Episcopale din Comunitatea Europeană) și de FAFCE (Federations de l’Associations Familiale Catholiques d’Europe – Federația Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa). În calitate de membru FAFCE, Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” (AFCVG) se alătură iniţiativei ESA, pentru a readuce în atenţia românilor semnificaţia biblică a zilei Domnului (ca zi de odihnă și de sfinţire personală) şi pentru a solicita adoptarea cadrului legislativ necesar protejării şi garantării duminicii ca zi nelucrătoare în România.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii la 1 martie 2012, AFCVG face apel la angajatori  – instituţii publice, antreprenori, companii private -, cerându-le să respecte dreptul angajaţilor de a se odihni duminica. Totodată, asociaţia îi invită pe toţi cetăţenii consumatori să achiziţioneze mărfurile sau serviciile dorite în oricare din celelalte şase zile ale săptămânii, pentru a nu încuraja lucrul în zi de duminică. „Reamintim că ziua de duminică este un prilej excelent pentru activităţile spirituale, odihnă, timp petrecut cu familia şi pentru slujirea aproapelui, ieşiri în natură, activităţi culturale şi recreative şi, în general, pentru interacţiunea cu frumosul, cu binele, cu pacea interioară”, se afirmă în comunicatul AFCVG.

 

Înscrieri la clasa pregătitoare şi la clasa I

 

Pentru anul şcolar 2011-2012, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif are 50 de locuri pentru clasa I şi 25 de locuri pentru clasa pregătitoare.

Aceste locuri pot fi ocupate numai de copiii care au domiciliul în Bucureşti.

Parinţii care doresc să-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare sau la clasa I trebuie să meargă la Colegiul Sf. Iosif în ziua de luni, 5 martie, ora 8,00, în clădirea de lângă Biserica Sf. Tereza (Cimitirul Bellu Catolic).

Părinţii vor avea următoarele documente:

–         actul de identitate al părinţilor (original şi copie xerox);

–         certificatul de naştere al copilului (original şi copie xerox).

 

Întrucât Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti nu a aprobat criteriile speciale de înscriere propuse de şcoală, înscrierile se vor efectua în ordinea depunerii dosarelor.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>