15 – 17 mai 2011:  Zilele dedicate Slujitorului lui Dumnezeu, Vladimir Ghika.

Duminică, 15 mai 2011, amintirea figurii şi personalităţii Monseniorului în biserici la Sf. Liturghii.

Luni 16 mai 2011, la ora 16.00, la Institutul Sf. Tereza, lângă Catedrala Sf. Iosif, are loc lansarea cărţii: Monseniorul. Amintiri şi documente din viaţa Monseniorului Vladimir Ghika în România.

Marţi 17 mai 2011, la ora 18.00, se va celebra Sfânta Liturghie de comemorare a martiriului Mons. Vladimir Ghika, la Biserica Sf. Tereza din Bucureşti, urmată de recitarea Sf. Rozariu la mormântul Monseniorului (Cimitirul Belu Ortodox, parcela 19).

*****************************************************************

Miercuri, 18 mai 2011, ora 16,45, TVR Cultural va transmite filmul ”Anton Durcovici- Episcopul martir”. Filmul va fi reluat, joi 19 mai 2011, ora 7,25 pe acelasi canal-TVR Cultural. Transmisia dureaza 26 de minute.
Filmul a fost realizat de domnul Ioan Moraru, realizator de emisiuni la TVR, originar din Iași, iar imaginea a fost semnată de domnul Romeo Dan, de la TVR. Ilustrația muzicală, cu muzică originală, a fost oferită de profesorul, compozitorul şi dirijorul Marcel Octav Costea, din București.  Filmările au fost efectuate la Săbăoani, Iași, București si Sighetu Marmației, iar filmul este un omagiu adus Episcopului martir dr. Anton Durcovici, cu ocazia împlinirii a 123 de ani de la nașterea sa.
Cu ajutorul imaginilor filmate este sugerat parcursul celor mai importante momente ale traseului biografic al episcopului, de la venirea sa în țară, la vârsta inocenței, continuând cu formarea sa ca slujitor al Bisericii și mergând până la martiriul său la închisoarea de la Sighetu Marmației.
Anton Durcovici este redescoperit prin ochii studentului teolog Claudiu Bulai, care merge pe urmele episcopului martir.

*****************************************************************

Joi, 19 mai 2011, va fi în vizită la Bucureşti Cardinalul Dziwisz, fostul secretar al Pp. Ioan Paul al II-lea.

Cu această ocazie,

Universitatea din Bucureşti îi va acorda Doctor Honoris Causa,

la Academia Română se va organiza un simpozion,

iar la Catedrala Sf. Iosif se va organiza o Sf. Liturghie.

Momentul solemn de la Universitate va avea loc la ora 10.00, în Sala Senatului, la  Facultatea de Drept (rectorat), b-dul M. Kogâlniceanu 36-46 (lângă Opera Română).

La ora 12.00, are loc Simpozionul de la Academia Română.

La ora 16.30, se va sfinţi şi o statuie a Pp. Ioan Paul al II-lea din Popeşti Leordeni.

La ora 18.30, în Catedrala Sf. Iosif, va avea loc o Sf. Liturghie solemnă.

2 comentarii la “ANUNŢURI (Duminica a IV-a a Paştelui: 15.05.2011)”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
  1. Ana Ladan spune:

    Multumim inca odata ca ati creat acest Blog.Este foarte bine ca sunt anuntate evenimentele importante din comunitate, este bine sa ne reamintim mereu de inaintasii nostrii, persoane consacrate slujirii lui Dumnezeu, martirii si sunt sigura ca toti cei care au vizitat Memorialul de la Sighet au ramas marcati pe viata de ce au vazut acolo.Dar nu toti pot( din diverse motive) sa vada cum au fost torturati si cat au suferit cei care au trecut prin inchisorile comuniste. Sunt foarte multi tineri care doresc sa cunoasca biografia ,sau date din viata celor care precum si Sfintia voastra ,astazi Predicati Evanghelia – sunte-ti slujitorii sau cum frumos spunea Sfintia Sa Sfantul Parinte dupa alegera ca Papa”simplu lucrator in via Domnulu”.Toate documentele citite sau vizionate(vorbesc de persoana mea)privind viata Monseniorului Vladimir Ghika,sau cele despre Episcopul martir Anton Durcovici si asi putea continua cu numeroase alte nume(Pr. Sebastian din Parohia noastra. alti preoti chiar si din familia mea si lista din nefericire este lunga) m-au facut sa ajung la aceiasi concluzie: toti au fost patrunsi de o credinta sincera, slujind cu har deosebit Bisericii lui Cristos si indemnand mereu la rugaciune , singurul mod de a depasi incercarile,greutatile,chinurile. Ne-au demonstrat ca Dumnezeu „ne tine in brate” daca avem incredere sincera si curata sufleteste in El.Singura conditie este ca rugaciunea sa fie dupa cum Sfintiile lor au facut,din tot sufletul, permanent ,indiferent daca doleatele noastre sunt sau nu dupa cum dorim noi. Din experienta proprie am realizat ca de cele mai multe ori si un esec de moment, a fost o victorie pentru viitor.Este bine sa participam la aceste manifestari sau la Sfintele Liturghii dedicate comemorarii inaintasilor, sfatuindu-ne si copii sau nepotii ca numai in acest mod putem cunoaste si spune mai departe celor care nu pot veni sau care acum sunt mici si nu vor putea afla nimic decat de la cei care cunosc(unii dintre noi chiar au avut norocul sa fie contemporani cu unii dintre cei comemorati) realitatea prezentata asa cum a fost.Inca odata multumim Padre.

    • pr. Ionel spune:

      Mulţumim, Doamna Ani, pentru acest gând frumos care este o mărturie şi, prin urmare, o învăţătură credibilă pentru cei mai tineri!

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>