Postat pe 20 ianuarie 2008 în Predici

Antifona la Evanghelie constituie o legatura intre perioada Craciunului si aceasta perioada care este numita: timpul de peste an.
Cuvantul s-a facut trup si a locuit intre noi. Insa celor care l-au primit le-a dat puterea sa devina copii ai lui Dumnezeu! Biserica ne invata sa asimilam misterul pe care l-am celebrat, insusindu-ne spiritualitatea si traind zilele noastre dupa planul lui Isus. De fapt, duminicile de peste an, in toate lecturile biblice, au scopul, pe de o parte, de a reintari credinta pe care o marturisim si speranta pe care o pastram, si pe de alta parte , de a lumina drumul vietii noastre crestine. Incepe, deci, un drum care ne patrunde mintea si trupul, in mod personal si comunitar, pentru ziua de azi si pentru viitorul nostru.
Prima lectura: profetul Isaia afirma ca adevaratul eliberator va fi Mesia, care va apara nu numai libertatea lui Dumnezeu inaintea celor puternici, dar ii va elibera si pe cei slabi; si ii va reuni pe toti fiii lui Dumnezeu intr-o mare familie; el mentine vie speranta in inimile oamenilor.
A doua lectura: Sfantul Paul se prezinta ca apostol al lui Cristos prin vointa lui Dumnezeu, si ii prezinta pe crestinii din Corint ca si biserica lui Dumnezeu, sfintita in Isus Cristos, care se roaga si marturiseste, unita prin Evaghelia lui Cristos, care aduce pace si har.
Evanghelia: Sfantul Ioan Botezatorul este prezentat ca martor, si astfel se manifesta ca prin botezul la Iordan, Isus a inceput misiunea sa ca Mesia, pentru ca Duhul Sfant este asupra sa. Asadar Cristos ramane, pentru cei care nu-l cunosc, adevaratul Mantuitor, insa ei trebuie sa devina martori.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>