Postat pe 13 ianuarie 2008 în Predici

Timpul litugic al Craciunului se incheie cu Botezul lui Isus, chiar daca din punct de vedere istoric, trec aproape 30 de ani. In contemplarea acestui eveniment foarte important in viata lui Isus, Biserica, mama si invatatoare, doreste sa intelegem botezul nostru si sa constientizam importanta acestui sacrament.
Atentia noastra este asadar indreptata spre acest moment al vietii lui Isus in care El a inceput viata sa publica, dar si spre acel moment al existentei noastre in care a inceput viata noastra crestina.Stim ca Isus nu a avut nevoie de Botez pentru iertarea pacatelor, de fapt Isus a intrat in apele Iordanului pentru a implini toata dreptatea. Teofania ( adica: s-au deschis cerurile…un glas din ceruri spunea) ne constrange sa unim acest moment al vietii cu planul mantuitor al Tatalui. Isus primeste harul si porunca de a incepe misiunea sa publica, si in acelasi timp, primeste confirmarea divina care il prezinta ca: Fiul meu cel iubit in care mi-am gasit multumirea.
Sarbatoarea de azi, asadar, are o semnificatie cristologica, adica pune la centru misiunea si persoana lui Isus Cristos in planul mantuirii, si incheie timpul intruparii lui Isus pentru a incepe timpul anuntului vestii bune prin cuvinte si fapte. Isus Cristos devine Invatatorul si Mantuitorul nostru prin viata sa, in mijlocul oamenilor.
Iata misiunea celui botezat: o noua comuniune cu Dumnezeu si o marturie in mijlocul lumii pentru a deveni colaboratori in realizarea Imparatiei lui Dumnezeu.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>