Postat pe 1 ianuarie 2008 în Predici

In timpul Adventului, liturgia ne-a prezentat-o pe Maria ca fiind Neprihanita; in acest timp al Craciunului, Maria ne este prezentata ca Maica lui Dumnezeu. In fiecare ocazie importanta a anului, biserica ne atrage atentia asupra unui aspect cu privire la Fecioara Maria , iar scopul este de a ne educa de-a lungul vietii noastre sa o imitam si sa o simtim pe Maria foarte aproape de noi, ca si exemplul existentei pentru fiecare om.
Biserica ne invata ca misterul maternitatii divine, este misterul cel mai important al Mariei. Daca Maria este adevarata Mama a lui Isus, Isus este adevaratul Om, Dumnezeu intrupat din iubire in istoria oamenilor. Icoana cea care o imbratiseaza cu iubire pe mama sa.
Litugia Cuvantului de azi ne inspira sa invocam darul pacii. Prima lectura prezinta formula binecuvantarii preotilor, binecuvantare pe care poporul lui Israel o primeste de la Dumnezeu. Dumnezeu lumineaza poporul sau cu lumina care vine de la El. Domnul sa te priveasca, sa-ti dea pace si bucurie!
A incepe un an nou cu aceasta binecuvantare divina, pentru crestini, nu inseamna numai ca pacea intre oameni este posibila, dar inseamna si a se angaja pentru pace in lume, constienti ca rugandu-se pentru pace se cere totul lui Dumnezeu, si in acelasi timp, suntem dispusi de a renunta la toate lucrurile pentru a trai si a-i ajuta pe ceilalati sa traiasca in pace.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>