Postat pe 28 octombrie 2007 în Predici

In Evanghelia din duminica trecuta Mantuitorul ne spunea ca trebuie sa ne rugam mereu, fara sa obosim. Dar cum sa ne rugam? Cuvantul lui Dumnezeu ne invata cum sa ne rugam. Ben Sirah in prima lectura ne spune ca rugaciunea celui smerit strapunge norii si ajunge la destinatie, adica la Dumnezeu.
In evanghelie ne arata concret care rugaciune ajunge la Dumnezeu si care nu. Doi oameni au mers la templu ca sa se roage. Unul era un mare pacatos, un vames, un om vandut cotropitorilor romani, care strangea birul pentru strain, un hot care storcea de la populatie mai mult decat cerea cotropitorul si baga in buzunar, un om urat de toata lumea pe care toti il ocoleau sau scuipau in urma lui cand trecea pe langa el. El, venind sa se roage la templu constient de nevrednicia lui, apasat de povara pacatelor sale, nu a indraznit sa intre in templu; s-a oprit la usa, acolo unde lumea care intra isi sterge picioarele de noroi; nu indraznea nici sa-si ridice ochii din pamant, ci isi batea pieptul si spunea:

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>