Postat pe 21 octombrie 2007 în Predici

Evanghelia de astazi se incheie cu o intrebare a lui Isus: „Dar Fiul lui Dumnezeu, cand va veni, va gasi credinta pe pamant?”. Si daca avem trebuie sa ne intrebam: ce inseamna credinta crestina pentru noi? Credinta este o alegere constienta a unei experiente de viata, a unei intalniri cu o persoanavie: Isus! A crede in Isus inseamna a-l cunoaste, a-l iubi, a-l urma, a trai pentru El. Domnul Isus ramane pentru toti calea, adevarul si viata. Dar forta noastra vine mereu din rugaciunea personala, profunda, continua.
Prima lectura confirma necesitatea unei rugaciuni. Asa cum Moise cu mainile inaltate a invins in lupta cu Abimelek, tot astfel noi cucerim „sfidarile acestui timp” care refuza credinta, si se bazeaza mai mult pe cele trecatoare.
A doua lectura ne indreamna sa pastram in existenta noastra Sfintele Scripturi, transmise prin predicare si prin viata Bisericii. Din aceasta ascultare si infaptuire vine mantuirea noastra.
Evanghelistul luca este foarte atent sa sublinieze mereu aspectele, modalitatea si valoarea rugaciunii. Inainte de toate, ni-l prezinta in fragmentul evangheliei pe Isus care se roaga cu intensitate pentru a avea o comuniune in toate cu Tatal. Parabola ne descriecum Dumnezeu intervine pentru cei care striga catre El ziua si noaptea. Rugaciunea, deci, reinnoieste credinta si credinta imbogateste rugaciunea.
Credinta va continua sa fie vie pe acest pamant daca noi ne rugam, singuri si impreuna, in casele si in bisericile noastre

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>