Postat pe 3 iunie 2007 în Predici

Lecturile acestei sarbatori ne indeeamna sa meditam asupra misterului Sfintei Treimi, mister care lumineaza demnitatea omului. Sunt semnificative aclamatiile din Evanghelie: „Glorie Tatalui, Fiului si Duhului Sfant: lui Dumnezeu care este, care era si care va veni!”; si din Psalmul Responsarial: „Doamne Dumnezeul nostru, cat de mare este numele tau pe tot pamantul!”. A fi in legatura cu Dumnezeu-Treime, intemeiaza si modeleaza fiinta omului, chemat la comuniune cu persoanele si cu creatia. Omul nou, care traieste in Duh, este semnul unei creatii reconciliate si locul salasluirii divine pe pamant.
Evanghelia ne descrie actiunea Duhului Sfant care lumineaza Cuvantul lui Isus. Duhul adevarului ne ajuta sa patrundem in revelatia lui Isus, unicul revelator al Tatalui.
Prima lectura face din Intelepciune izvorul adevarului si al dreptatii, lumina pentru relatiile interpersonale si pentru dreptate in societate, si in acelasi timp, garanteaza ordinea cosmica.
Mantuirea prin credinta ( a doua lectura ) ne este oferita prin actiunea Domnului nostru Isus Cristos si prin Duhul, care este revarsat in inimile noastre prin Duhul Sfant, prin care experimentam pacea si bucuria, chiar si in momentele de suferinta.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>