Postat pe 29 aprilie 2007 în Predici

Comunitatea intre discipolii lui Isus este prezentata dupa imaginea unitaii intre El si Tatal. Acesta este scopul vietii sale. Isus transmite o promisiune mareata: urmarea lui nu se incheie prin moarte, ci in darul unei vieti depline. Isus accentueaza ca acest dar este vesnic, pentru ca are ca fundamnet comuniunea dintre Fiul si Tatal.
Liturgia Cuvantului acestei duminici este caracterizat de tema: „Bunului Pastor”: un pastor care ” isi ofera viata pentru oile sale”.
Prima lectura prezinta Cuvantul lui Dumnezeu care se raspandeste intre popoare, si incheie cu promisiunea divina; „Cand au auzit s-au bucurat si au inceput sa preamareasca Cuvantul Domnului, iar cei care fusesera hotarati pentru viata vesnica au crezut.” ( Fap 13.48 ).
In a doua lectura continua preentarea liturgiei ceresti si se confirma: „Mielul din mijlocul tronului va fi pastorul lor si-i va conduce la izvoarele apelor vietii, iar Domnul va sterge orice lacrima din ochii lor”. ( Ap 7.17).
In Evanghelie rasuna aceeasi promisiune care vine din iubirea profunda a pastorului care recunoaste si ocroteste oile sale: „Eu le dau viata vesnica si nu vor pieri niciodata. si nimeni nu el va rapi din mana mea”. ( In 10.28 )

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>