Postat pe 15 octombrie 2006 în Predici

Invocarea Intelepciunii este o cerere de binecuvantare de la Dumnezeu. Pentru omul credincios, intelepciunea oferita de Dumnezeu este darul esential, si reprezinta acea lumina divina care ne permite sa discernem si sa alegem binele in viata noastra, iar in raport cu acest dar toate celelalte daruri sunt secundare.
Fragmentul primei lecturi este o recitire sapientala a rugaciunii lui Solomon care cere ascultarea inimii, capacitatea de a fi drept si de a distinge intre bine si rau, si privilegiaza acest dar ca fiind binele cel mai pretios in comparatie cu alte bunuri pamantesti.
Chiar si a doua lecturane descrie Cuvantul lui Dumneseu ca fiind instrumentul cel mai potrivit pentru a discerne calea Domnului. Cuvantul Domnului este viu si mai ascutit pentru a discerne calea Domnului. Cuvantul Domnului este viu si mai ascutit ca o sabie. Patrunde in profunzime si cerceteaza sentumentele si gandurile. Cuvantul Domnului este acea lumina care ghideaza viata credinciosului.
Fragmentul evangheliei ne descrie disponibilitatea fata de exigentele lui Dumnezeu, si este exemplificata prin episodul tanarului bogat care este invitata sa-l urmeze pe Isus, detasandu-se de toate bunurile sale. Insa atasarea sa fata de bogatia pamanteasca este mai puternica, si prin acest exemplu vedem cum bogatiile pot deveni un mare obstacol in drumul spre Imparatie.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>