Postat pe 27 august 2006 în Predici

A ramane fideli aliantei cu Cristos este tema lecturilor acestei duminici. Ce implica aceasta fidelitate? de raspunsul pe care stim sa-l dam la aceasta intrebare, depinde calitatea vietii noastre crestine si in consecinta mantuirea noastra.
Ioasua (prima lectura) aduna in Sihem pe cele douasprezece triburi ale lui Israel pentru impartirea tarii promise. Dar, inainte de toate, invita adunarea sa accepte si sa reinnoiasca alianta poporului lui Israel. Poporul, fara indoiala si in intregime, se declara dispus sa-l slujeasca pe Domnul.
Sfantul Paul ( a doua lectura) vorbeste de legatura iubirii care uneste sotii crestini, si afirma ca aceasta uniune trebuie sa se inspire din uniunea dintre Cristos si Biserica sa.
Evanghelia de azi, ne pune inaintea provocarii Domnului: Cand Isus le spune ca le va da trupul sau ca hrana si sangele sau ca bautura, multi discipoli se retrag, dar cand invatatorul se adreseaza celor doisprezece si le spune: ” Nu cumva vreti sa plecati si voi?”, simion Petru ii raspunde: ” Doamne, la cine sa mergem? Tu ai cuvintele vietii vesnice, iar noi am crezut si am cunoscut ca Tu esti sfantul lui Dumnezeu.” O declaratie surprinzatoare de credinta. Participand la euharistie si impartasindu-ne cu trupul si sangele lui Cristos, reinnoim mereu credinta si aderarea noastra la planul iubirii lui Dumnezeu realizat in Cristos.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>