Postat pe 20 august 2006 în Predici

La ospatul euharistic este prezentat darul lui Dumnezeu, credinta credinciosului, capacitatea lui de primire si de impartasire. a sta impreuna si a impartasi hrana creeaza unitate, solidaritate, capacitate de iertare, o viata cu adevarat noua. Aceste dimensiuni sunt exprimate in cadrul celebrarilor euharistice, care este un har continuu pentru viata si istoria actuala, dar si o promisiune de participare la ospatul ceresc al Imparatiei.
Prima lectura prezinta figura simbolica a iIntelepciunii care construieste casa pe temelie solida si invita pe toti sa manance din paine ei, pentru a dobandi intelepciune si a renunta astfel la caile rautatii.
Acest indemn este intarit in a doua lectura, care ii invita pe crestini sa traiasca in lumina lui Cristos pentru a deveni ei insisi lumina pentru ceilalti. Apoi ne invita sa discernem in propria viata vointa lui Dumnezeu si sa recunoastem, printr-o purtare corecta si atenta a vocii duhului, ca Dumnezeu este pentru noi punct de referire si de pornire pentru o convertire personala.
Mesajul Evangheliei continua discursul si reflectia despre isus ca painea vietii coborata din cer pentru a ne darui viata. Nu suntem noi cei care il invitam pe Isus sa manance cu noi, dimpotriva, este Isus care ne invita sa mancam trupul si sa bem sangele lui pentru ca El sa ramana cu noi. Un plan de iubire care izvoraste din Sfanta Treime. Dumnezeu, care se face om, Cuvantul care se intrupeaza, fiul care se face paine. Cerul si pamantul sunt cu adevarat mai aproape. Punctul de intalnire este iubirea: un trup oferit din iubire pentru totdeauna.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>