Postat pe 15 august 2006 în Predici

Astazi, Biserica sarbatoreste cu o solemnitate particulara, in tresaltarea ingerilor si a sfintilor, intrarea Maicii Domnului in cer. Asemenea Fiului asezat in gloria vesnica dupa moartea sa, tot astfel Maica lui ne este prezentata ca regina impodobita de gloria nemuritoare la dreapta regelui mantuitor.
Femeia victorioasa si neprihanita a creatiei, ni se descopera astazi ca femeie imbracata in soare ( prima lectura ). Maria devine astfel icoana stralucitoare a Bisericii. ” Mama lui Isus, dupa cum in ceruri, glorificata deja cu trupul si cu sufletul, este chipul si parga Bisericii care va ajunge la plinatate in veacul ce va sa vina, tot astfel, aici pe pamant, straluceste ca un semn de speranta sigura si de mangaiere pentru poporul peregrin al lui Dumnezeu, pana cand va veni ziua Domnului !” ( LG 68 ).
In timpul vietii pamantesti, Fecioara Maria a fost slujitoarea Domnului care a vizitat-o pe elisabeta si a proclamat minunile Domnului ( Evanghelia ). Maria ne viziteaza in fiecare zi in casele noastre si, prin forta lui Cristos, noi o contemplam pe ea ridicata la cer ca primavara omenirii reinnoite, pebtru a deveni in lume semnul vizibil al acestei sperante care nu dezamageste.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>