Postat pe 16 aprilie 2006 în Predici

„In prima zi a saptamanii”, astfel incepe evanghelia de astazi; in zi de duminica, Isus invie. Aceasta este ziua Domnului inviat, dar este si ziua crestinilor dupa cum spunea sfantul Ieronim: „Pastele nu este pur si simplu o sarbatoare printre altele – subliniaza Catehismul Bisericii Catolice – ci este sarbatoarea sarbatorilor, solemnitatea solemnitatilor” si de aceea duminica, ziua invierii lui Cristos, pentru crestini nu este o zi obisnuita, dar este ziua in care ne amintim de patima, invierea si gloria Domnului nostru Isus Cristos.
Crestinii, fara duminica, nu mai sunt crestini, isi pierd propria identitate, deoarece duminica este ziua in care „a inceput creatia, mantuirea lumii, reinnoirea umanitatii…pentru ca in aceasta zi s-au deschis portile paradisului.”
Duminica, sadar, este ziua in care comunitatea crestinilor realizeaza ca este misionara. „Cine are in inima o mare bucurie nu o poate tine pentru sine, terbuie s-o ofere si altora”, a spus papa Benedict al XVI-lea tuturor tinerilor in ziua lor mondiala. De fapt, aceasta evanghelie a Pasteluyi o prezinta pe Maria din Magdala, care a mers la Simon si la celalalt discipol pentru a le transmite tot ce s-a intamplat. Fiecare crestin devine misionarul sperantei si al bucuriei in aceasta lume si traieste toate evenimentele pamantesti in lumina invierii!

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>