Postat pe 2 aprilie 2006 în Predici

Cativa greci, inca pagani, cer „sa-l vada pe Isus”. Acest ” a vedea” indica o privire teologica, o privire a credintei. Aceasta cerere reveleaza dorinta de nesters a inimii omului. Inainte de toate, Isus atrage la sine trezind in inima fiecarui om dorinta profunda fata de El ( Evanghelia ). Dar mai ales, Isus atrage la sine pe toti in momentul cand se reveleaza ca Mantuitor al lumii: „Cand voi fi inaltat de la pamant, ii voi atrage pe toti la mine”. Termenul „a ridica” inseamna moartea lui p ecruce, si in acelasi timp, proiecteaza spre viziunea invierii si a glorificarii sale in cer: este misterul pascal in plinatatea lui. Pe cruce, triumfa iubirea infinita a lui Dumnezeu pentru noi, si aceasta iubire este forta care ii atrage pe toti oamenii.
Este misterul care este exprimat prin parabola bobului de grau care, murind sub bulgarii de pamant, produce multe roade, asa cum moartea lui ofera mantuire omului.
Mantuirea lui Isus (a doua lectura) ne este prezentata in concredtitudinea sa umana. Numai astfel intelegem suferinta si rugaciunea lui Isus: „A inaltat cu strigat puternic, cu lacrimi, rugaciuni si cereri catre Dumnezeu.”
In Isus Cristos se implineste si profetia lui Ieremia despre noua alianta ( prima lectura ) : „Eu le voi ierta nelegiuirea si nu-mi voi aduce aminte de pacatul lor”.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>