Postat pe 26 iunie 2005 în Predici

A-l urma pe Cristos, înseamnă a însuşi dinamismul morţii şi învierii în viaţa zilnică. În acest dinamism este cuprinsă primirea lui Isus, primirea evangheliei şi a aproapelui, mai ales a aproapelui dificil şi problematic. Isus este prezent în cei care îl primesc fără rezerve şi pe cei care au nevoie şi întind mâna: „Dă-ne, Doamne, înţelepciunea şi forţa Duhului tău, pentru ca umblând cu Cristos pe calea crucii, să fim capabili de a ne dărui viaţa…”

Exemplul de primire ( prima lectură ) ne pune în faţa unei experienţe care ne arată cum ospitalitatea poate deveni izvor de binecuvântare. Dumnezeu îl binecuvântează pe cel care îl primeşte, arătându-se El apoi ca dăruitor al vieţii.

Sfântul Paul, amintindu-ne de botezul primit explică semnificaţia semnului baptismal: scufundarea în apă se aseamănă cuacceptarea morţii lui Cristos pentru a învia apoi cu El la o viaţă nouă ( a doua lectură ). Acest mesaj este un îndemn de a trăi într-o noutate a vieţii.

Evanghelia de azi ne împinge să acceptăm crucea în urmarea lui Cristos şi să primim pe fiecare persoană, văzând ?n ea prezenţa lui Cristos.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>