Postat pe 19 iunie 2005 în Predici

Împotrivirea faţă de cel drept este deseori puternică. Cei nedrepţi nu-l suportă pe omul bun şi sincer, pe cel care îşi pune încrederea sa numai în Domnul şi în promisiunile lui. Este numit iluzionist, este insultat, se doreşte distrugerea lui. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că adevărul va învinge asupra minciunii, binele va distruge răul, pentru că mântuirea a intrat în lume datorită lui Isus, Fiul lui Dumnezeu întrupat. Nu este numai o ipoteză, este un fapt. Lucrurile de mai înainte au trecut, iată s-au născut lucruri noi, mântuirea constituie cea mai mare siguranţă în istoric.

Chiar de pe buzele lui Isus, care şi-a pus cu iubire viaţa la dispoziţia Tatălui şi a oamenilor, ne vine îndemnul de a nu ne teme ( Evanghelia ). Mesajul său este clar: oamneii pot ucide trupul, dar nu au nici o putere asupra sufletului. Isus este omul vieţii care promovează viaţa în toate aspectele sale. De accea, trebuie să ne încredinţăm lui. După învierea lui, nu mai putem avea dubii, el este Mesia. Evanghelia iubirii lui Dumnezeu şi a mântuirii este un mesaj adresat tuturor oamenilor, istoria este mântuită prin El, chiar dacă deseori pare întunecată şi dominată de rău. Această ştire de speranţă trebuie să fie transmisă cu tărie; este o ştire atât de clară şi atât de sigură, încât înveseleşte inima şi iluminează mintea. Această ştire ne dă forţă chiar în faţa păcatului şi a persecuţiei. Binele va învinge.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>