"Cauta-L pe Dumnezeu, dar nu cauta locul unde salasluieste El" – Avva Sisoe
 
Biserica Sfânta Cruce - exterior
Tineret :: Activităţi ale tinerilor

Tinerii parohiei Sf. Cruce în vacanţă la mare

„În perioada 7-11 august, tinerii parohiei Sf. Cruce şi-au petrecut vacanţa la mare, împreună cu vicarul parohial, pr. Maricel Bulai. Entuziasmaţi, 15 tineri înarmaţi cu răbdare, s-au adunat in gară gata de plecare. Spun „înarmaţi cu răbdare” deoarece trenul nu vine mereu la timp. Aşa că după două ore de aşteptare, şi-au luat bagajele şi au plecat cu trenul mult aşteptat. Drumul lung de 6 ore i-a ostenit pe tinerii noştri, dar asta nu i-a împiedicat să meargă la cumpărături imediat ce au ajuns la cazare.

În cea de-a doua zi, cei mai binedispuşi şi doritori să vadă răsăritul, la 4.00 dimineaţa, au pornit cu mare drag spre plajă. Vremea, în acea zi, nu a fost prea bună, dar asta nu i-a împiedicat pe tinerii noştri să facă baie în apa mării, care nu era aşa de rece pe cum părea.

Joi, vremea a fost mult mai bună. Chiar însorită, aşa că tinerii, împreună cu pr. Maricel au decis să plece spre staţinea Mamaia, pentru a vizita şi alte staţiuni. Nu prea au stat la plajă decât două ore, până la ora prânzului, şi alte două după masa, asta şi pentru că două dintre tinerele parohiei, din motive personale, nu au mai reuşit să se bucure în continuare de vacanţa la mare.

Ultima zi, înainte de ziua plecării, am hotărât să fie mai specială. Fiind vineri, am hotărât să luăm parte la o Sf. Liturghie în cinstea Sf. Anton de Padova, celebrată chiar în Bazilica din Constanța, dedicată acestui mare sfânt. Pe plaja din Constanţa, datorită vremii favorabile, jocurile nu au încetat să apară. Tinerii au participat cu mare drag la activităţi recreative cum sunt fotbalul pe plaja şi volei. Iar seara, s-a încheiat cu o mare distracţie în „Satul de vacanţă” de la Mamaia.

Utlima zi, datorită vremii cam nesigure şi instabile, tinerii au participat şi la activităţi culturale, cum sunt vizitarea muzeelor atât de pline de informaţii încât fiecare a văzut ceva interesant în Constanţa. Cei mai curajoşi s-au urcat şi în minaretul unei moschee din apropiere.

Momentul plecării nu a fost aşa trist, doar păreri de rău că nu am putut sta mai mult. Unii dintre ei au realizat că sunt atâtea locuri minunate de văzut, încât au decis să vorbească cu pr. vicar şi să stabilească pe viitor şi alte puncte importante de vizitat. Oricum tinerii parohiei Sfânta Cruce au mulţumit Domnului că a fost o vacanţă pe cinste şi că au ajuns cu bine acasă.

 

Cernea Petrică - Iulian

© Parohia Romano-Catolică Sfânta Cruce · Contact