"Plata iubirii nu poate fi decat iubirea. Iubim nadajduind ca vom iubi tot mai mult si ca vom fi si noi iubiti mai mult" - Pr. Dumitru Staniloae
 
Biserica Sfânta Cruce - exterior
Tineret :: Despre tineret

Parohia "Sfânta Cruce", Şos. Mihai Bravu, nr. 259, sector 3, este adresa la care poţi întâlni în fiecare sâmbătă, în mod constant şi cu prilejul oricărui eveniment creştin deosebit, mulţi tineri uniţi în Cristos, El fiind singurul care ne-a putut aduna pe cât de mulţi, pe atât de diferiţi.

Vârste cuprinse între 14-15 ani şi aproximativ 30 de ani, băieţi şi fete, elevi, studenţi, cu serviciu sau fără, energici şi somnoroşi, vorbăreţi şi mai tăcuţi, glumeţi sau serioşi, fac parte din grupul nostru şi ne bucurăm că este aşa căci numai astfel putem fi compleţi ca grup.

Discuţiile din curtea bisericii, după liturghia de la 18:30 duminica, cateheza sâmbăta de la 16:00, întâlnirile sportive în parc, ieşirile la iarbă verde, la fel ca şi vacanţele la mare sau la munte, petrecerile de la parohie dar şi interacţiunile cu oamenii în vârstă şi bolnavii parohiei, implicarea în organizarea de programe pentru copii cât şi pentru tineri sunt doar câteva exemple din numeroasele noastre întâlniri şi activităţi, elemente ce conturează şi modelează personalităţile noastre în a ne completa şi simţi bine împreună.

Micile neînţelegeri şi disensiuni nu ne ocolesc nici pe noi, ca pe oricare grup de prieteni, dar nu ne facem griji căci El, bunul nostru prieten Isus, este printre noi şi nu va lăsa ca împăcarea să fie mult aşteptată.

Aceasta este familia noastră. Probleme, bucurii, speranţe, deznădejdii, emoţii, împliniri şi eşecuri, devin greutăţi mai uşor de purtat şi bucurii mai mari atunci când suntem împreună, împărtăşindu-ne din evenimentele vieţii noastre cotidiene, "din afară".

Mai nou, pentru ca tinerii din parohie să fie mai bine organizaţi, preotul vicar împreună cu parohul de la Sfânta Cruce au convenit ca unii dintre tinerii parohiei să îndeplinească câteva responsabilităţi, şi anume:

Elena Dobrogeanu - responsabil cu planul cultural

Cătălin Trufaşu - responsabil cu planul distractiv

Andrei Trifaş - responsabil cu planul sportiv

Gabriela Alexandru - responsabil cu planul liturgic

Pana Ioana - animator

Balint Antonel - animator

Aceştia rămân responsabili pe o perioadă nedeterminată, până când preoţii sau tinerii nu vor mai fi mulţumiţi de responsabil sau acesta nu-şi mai poate îndeplini funcţia.

Vrei să ne cunoşti, să descoperi adevăratul sens al cuvântului "prietenie" atât de greşit folosit în zilele noastre? TE AŞTEPTĂM!

© Parohia Romano-Catolică Sfânta Cruce · Contact