Nu ești autentificat.

#1 2009-10-01 23:07:59

Angelica
Membru
Data înregistrării: 2009-09-14
Mesaje: 6

Unitate spirituala

Sunt multe asociatii, congregatii, etc, care activeaza  la Parohia Sfanta Cruce... E un lucru de admirat. Oare, nu s-ar putea organiza periodic activitati spirituale, care sa reuneasca toate aceste organizatii, atat spre slava lui Dumnezeu cat si pentru incurajarea reciproca in misiunea pe care am primit-o ???  Si nu ma refer doar, la Sfanta Liturghie comunitara de duminica de la ora 10 si 30... Diversitatea in Biserica e comoara cea mai de pret pe care o avem... si numai impreuna prin prezenta Duhului Sfant putem fi o forta, forta... de care avem o asa mare nevoie !!!
Oare ar fi asa de dificil ???

Deconectat

#2 2010-03-07 17:41:55

Angelica
Membru
Data înregistrării: 2009-09-14
Mesaje: 6

Re: Unitate spirituala

Azi, parintele Ionel la predica, intr-o paranteza, a spus despre prezenta, la adoratia de sambata seara, numai a femeilor...Eu as completa si as spune, mai ales  a femeilor care sunt vaduve sau singure...
Intr- o seara de miercuri, am invitat o femeie casatorita sa ramana la Grupul de Rugaciune si mi-a raspuns ca, nu ramane fiindca sunt numai tineri sau....femei care nu sunt casatoriete, care altceva nu au ce face...
Oare Isus e prezent in mijlocul nostru numai  pentru cei care nu au altceva de facut sau EL ESTE PLINATEA VIETII NOASTRE ??? !!!
Casatorit, preot, persoana consacrata, celibatat ales...sunt tot atatea stari de viata care ne ajuta sa IMPLINIM VOINTA LUI DUMNEZEU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Starile de viata ...sunt la dispozitia noastra....nu sunt SCOPUL IN SINE !!!!
Sa cautam si sa vedem pentru ce suntem si existam cu adevarat in aceasta lume !!!

Deconectat

#3 2010-03-12 23:21:53

Florin Ardelean
Membru
Data înregistrării: 2009-09-15
Mesaje: 162

Re: Unitate spirituala

Cu intarziere reactionez la o predica de acum cateva saptamani si care merge aici:

Si anume, preotul predicator ne dadea exemplul increderii pe care ar trebui sa ne-o punem in Bunul Dumnezeu in momentele de rascruce si de dificultati.
Dadea exemplul acelei familii pe care o vizita si in care capul familiei ramasese somer.
Si intuise la cuvintele lui de imbarbatare ca cel din fata lui gandea cat de usor ii este preotului sa vorbeasca el avand o casa unde sa stea, mancare de pus pe masa si ca nu avea grija vietii cotidiene.

Ce nu putea spune preotul si pe care am gandit-o ar fi aceasta:

Si preotul are responsabilitati si provocari de trecut in viata!
Una, extrem de importanta, este ca orice preot este sub ascultarea episcopului sau.
Printre altele, episcopul poate sa-l lase"somer" si sa-l trimita undeva la o parohie indepartata.
Unde lipsurile pot fi atat de mari incat, dupa cum imi spunea un alt preot intr-o asemenea situatie, ar fi obligat sa faca liturghia la lumina lumanarii si pe frig in iarna.

Acest preot e sub ascultare si asta o stie de cand a fost hirotonisit.
Asadar, l-as intreba pe un somer astazi, cu toata compasiunea pentru situatia grea, daca ar fi dispus sa renunte la comoditate pentru a face naveta sau chiar de a-si schimba orasul de resedinta pentru o slujba, poate intr-o zona defavorizata? Sau departe de familie?

Concluzia mea este ca, mai degraba, sa vedem bunatatea si iubirea lui Dumnezeu, precum si mesajele pe care ni L-e trimite in viata, in dificultatile noastre, decat sa cautam pricina sau invidie la altii, aparent sau real "aranjati" in fata greutatilor vietii.

Dumnezeu ii va masura pe fiecare cu balanta potrivita fiecaruia, uneori intebandu-ma si eu de cat va trebui sa dau seama in fata Lui?

Deconectat

#4 2010-03-18 01:31:17

MARIUS OANTA
Membru
Data înregistrării: 2009-09-16
Mesaje: 9

Re: Unitate spirituala

da ce legatura au merele cu perele?...laicul cu viata consacrata?...am inteles ca fiecare dintre noi avem o respnsabilitate dar si am ales in mod diferit!...preotul trebuie sa respecte firesc superiorul iar laicul la fel!...preot esti de la consacrare pana la moarte preot si din acest considerent cred ca demisia este imposibila pe cand laicul in profesia lui pe care o  exercita poate fi trimis acasa oricand!...(a nu se intelege ca am ceva cu vreuna dintre categoriile sociale sau cu vocatiile oricare ar fi ele)...desi raman la parerea ca este vorba de o alegere!...

Deconectat

#5 2010-03-19 16:20:24

Florin Ardelean
Membru
Data înregistrării: 2009-09-15
Mesaje: 162

Re: Unitate spirituala

Aceeasi intrebare o am si eu: ce au merele (postarea mea) cu perele (postarea ta), Marius?

Legatura de idei este ca, material vorbind, un preot pare a avea situatia existentei sale "aranjata", pe cand un tata de familie cu copii si sotie, devenind somer, isi pune intrebari existentiale importante.
Mai ales daca acel tata are si o anumita varsta care nu-i permite sa aspire la orice tip de munca isi doreste.

Continuarea mea este ca, profesional vorbind, fiecare are challenge-uri proportional cu job-ul pe care il desfasoara.

Iar job-ul unui preot (caci exista si aceasta componenta in vocatia de preot) are constrangeri si provocari uneori mai dificile decat laicul obisnuit.

Deconectat

#6 2018-03-14 14:35:57

martingail
Membru
Data înregistrării: 2018-03-14
Mesaje: 1

Re: Unitate spirituala

I am Martin Gail. I love teaching, I have 7 years teaching experience in UK, Teaching Statistics to a wide range of students from Elementary level right through to PhD Students. Currently, I am providing my tutoring services at SPSS-Tutors.

Deconectat

Subsol forum