Postat pe 13 aprilie 2019 în Articole, Diverse, Noutăţi

i

În contextul actual persoanele cele mai vulnerabile sunt familiile de vârstnici sau cei bătrâni care nu mai au pe nimeni. Deplasarea la cumpărături pentru cele necesare, sau la farmacie sau pentru plata facturi, fie este anevoioasă, fie RISCANTĂ pentru integritatea sănătății lor.

Ei sunt cei care au nevoie de atenție, îngrijire, servicii. Ei sunt cei care au nevoie de cineva lângă ei într-un moment în care marea majoritate a oamenilor sunt preocupați cu precădere de propria soartă. Acum este însă și momentul solidarității cu cei care pot fi ai nimănui.

În postul mare, în fiecare an, se adunau alimente și produse de folosință pentru uz personal, destinate celor mai nevoiași din parohia noastră. Aceste produse nu au mai sosit din cauza lipsei – pe motive întemeiate – a enoriașilor de la biserică.

Parohia poate pune la dispoziție cele necesare (alimente și cele de uz personal) enoriașilor în vârstă care au nevoie dar în același timp face un apel și o solicitare adresată enoriașilor tineri care vor să fie voluntari să-și pună timpul și resursele personale (nu financiare) iar dacă cineva dorește poate să „adopte” – în acest timp de coronavirus – un vârtnic din parohia noastră” de care să se îngrijească prin aprovizionarea cu alimente și cele necesare în casă, plăți facturi, o atenție, o vorbă bună, un telefon.

Legătura între voluntarul binefăcător și vârstnicul „adoptat” se face prin părintele paroh: tel. 0751262467.

În eventualitatea în care cineva ar dori să aducă la parohie pentru vârstnici și nevoiași sau să ducă alimente și cele de uz casnic acestora, dar ar prefera ca acestea să le facă prin parohie și voluntari, poate fi folosit contul bancar: PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ SFÂNTA CRUCE, Șos. Mihai Bravu 259 (sector 3 – București), CIF: 7426497, IBAN RO59CECEB30636RON0331551 cu mențiunea „pentru vârstnici/nevoiași”.

http://inscrieri.papalabucuresti.ro

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>