• Marți, 8 iulie 2014, în ziua comemorării liturgice a Sfinților mucenici și doctori fără arginți, Epictet și Astion, după Sf. Liturghie solemnă, de la ora 18.00, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar al Arhidiecezei de București, va depune în biserica noastră, racla cu moaștele celor doi sfinți martiri, Epictet și Astion.

Vă invităm și Vă așteptăm cu drag la acest eveniment deosebit din viața parohiei noastre !

 

 • A sosit ultimul număr al Revistei Actualitatea Creștină !

 

 • Am primit din nou de la librăria Surorilor Pauline, Sfintele Evanghelii. Cărticica, în format de buzunar, o puteți lua de la standul cu cărți. Costul ei este 2 lei.

3 comentarii la “Sfinții Epictet și Astion la ”Sfânta Cruce” !”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. Claudiu spune:

  Initiativa este una frumoasă și demnă de urmat, dar limbajul cu care este anunțată este luat parcă din știrile oficioaselor BOR. Noi, romano-catolicii din România chiar nu mai știm să avem și să folosim un limbaj specific, propriu… care oricum există? Sau trebuie cu de-a sila să fim pe placul ortodocșilor care oricum ne înjură la fiecare colț de stradă și cu fiecare ocazie?

  • pr. Ionel spune:

   Lăudat să fie Isus Cristos !

   Dragă Claudiu,
   Limbajul specific, propriu, al creștinului trebuie să fie cel al lui Isus, adică cel al carității:
   Matei 5, 39: ”… dacă cineva te lovește peste obrazul drept, întoarce-i-l și pe celălalt.”
   Ioan 13, 14-15: ”Așadar, dacă eu, Domnul și Învățătorul, v-am spălat picioarele, și voi trebuie să vă spălați picioarele unii altora. Căci v-am dat exemplu ca și voi să faceți așa cum v-am făcut eu.”

   Numai bine !

 2. Claudiu spune:

  Prea cucernice Parinte, va multumesc mult pentru raspunsul frumos pe care mi l-ati scris. De la un preot bun nici nu ma asteptam decat la un raspuns crestin, bun si impaciuitor. Insa, tocmai fara sa ii palmuim pe altii si tocmai respectandu-i pe cei din jur, trebuie sa stim si noi insine cine suntem si sa nu uitam care este propria noastra identitate… Va multumesc mult! Claudiu

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>