Postat pe 9 februarie 2014 în Noutăţi
  • Marți, 11 februarie, în memoria Aparițiilor Sf. Fecioare Maria la Lourdes, Biserica Catolică celebrează Ziua Mondială a Bolnavului. În biserica noastră, această zi o vom marca prin celebrarea Sf. Liturghii la ora 10.30 pentru toți bolnavii parohiei noastre. După Sf. Liturghie, în sala de cateheză a parohiei, Asociația ”Sf. Vincențiu de Paul” va oferi o agapă frațească. Bineînțeles, se celebrează Sf. Liturghie de dimineață, la 8.00, și cea de seară, la 18.00.


  • Ziua Mondială a Bolnavului va fi marcată și la Catedrala ”Sf. Iosif”, prin celebrarea Sf. Liturghii solemne la ora 17.00, după care Ep. Cornel Damian, va avea o întâlnire cu medicii catolici, în cadrul căreia va fi lansată Carta lucrătorilor sanitaripropusă de ”Consiliul Pontifical pentru Pastoraţia Lucrătorilor Sanitari”.

 

  • Sâmbătă, 15 februarie, se împlinesc 130 de ani de la consacrarea Catedralei ”Sf. Iosif”, iar cu această ocazie, în aceeași zi la ora 10.30 se va celebra Sf. Liturghie solemnă, prezidată de către IPS Ioan Robu. Imediat după Sf. Liturghie va fi o prezentare succintă a Catedralei făcută de d-na Tereza Sinigalia, cercetător și doctor în istoria artei.

Toți preoții, persoanele consacrate și credincioșii din București și împrejurimi sunt invitați să participe la acest eveniment deosebit. “Catedrala, pentru orice comunitate, este Mama tuturor bisericilor și centrul de comuniune și de unitate a preoților și credincioșilor care formează respectiva comunitate; în cazul nostru, Arhidieceza Romano-Catolică de București” (IPS Ioan Robu, în cadrul predicii ținute la Sf. Liturghie din 12 iulie 2009).

IPS Robu îi roagă pe preoți să suspende întâlnirile catehetice și să participe împreună cu copiii, tinerii și adulții la această celebrare solemnă a unității Arhiepiscopiei noastre.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>