Postat pe 6 octombrie 2013 în Noutăţi
  •  A început duminica aceasta, 6 octombrie, pregătirea copiilor de clasa a II-a pentru Prima Sfântă Împărtășanie. Pregătirea se va ține în fiecare duminică de la ora 9.30 la 10.30, în sala de cateheză a parohiei.

 

  • Luni, 7 octombrie a.c. se implinesc 90 de ani de la hirotonirea, la Paris, a Monseniorului Vladimir Ghika, acum fericit.

Cu această ocazie, la ora 17.00, în Catedrala Sf. Iosif, IPS Ioan Robu va prezida o Sf. Liturghie solemnă. La această Sf. Liturghie, Înaltpreasfinţitul va celebra cu potirul cu care Fericitul Vladimir Ghika a celebrat prima lui Sf. Liturghie acum 90 de ani, la Paris.

 

  • A devenit deja tradiţional ca în fiecare an Organizaţiile Caritas din România să organizeze unul dintre cele mai ample gesturi de solidaritate: „Un milion de stele” pentru persoane vulnerabile. Sâmbătă, 12 octombrie a.c., începând cu ora 18:00, Asociaţia Caritas Bucureşti vă invită în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) să vă alăturaţi cauzei copiilor cu dizabilităţi, însoţiţi de familie, prieteni, cunoştinţe.

Veniţi, aprindeţi o lumânare şi printr-o donaţie la faţa locului puteţi ajuta copiii aflaţi în dificultate, cu risc de marginalizare.

 

  • Marţi, 15 octombrie, începem Novena (devoţiunea de 9 marţi) în cinstea Sf. Anton de Padova.

Toţi aceia care aleargă la ajutorul Marelui Făcător de Minuni şi doresc să urmeze devoţiunea celor 9 marţi, îşi pot exprima intenţia (acatistul) lor de rugăciune la biroul parohiei. Timp de 9 săptămâni, în fiecare marţi seară, după Sf. Liturghie cu predică, la care sunt pomenite toate intenţiile (acatistele), urmează: rugăciuni în cinstea Sf. Anton de Padova, binecuvântarea cu moaştele Sfântului şi venerarea lor.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>