Postat pe 29 septembrie 2013 în Noutăţi
 •  Am început înscrierea copiilor de clasa a II-a pentru Prima Sfântă Împărtășanie. Pregătirea va începe duminica viitoare, 6 octombrie, și se va ține în fiecare duminică de la ora 9.30 la 10.30, în sala de cateheză a parohiei.

 

 • Au început și orele de catehism, care se țin în fiecare sâmbătă; la ora 10.00, copiii, iar la ora 16.00, adolescenții și tinerii. Sunt așteptați toți elevii parohiei!

 

 • Săptămâna aceasta începe luna octombrie, luna Sf. Rozariu, dar și luna misiunilor. În fiecare zi, aici, în biserică, înaintea Sfintei Liturghii de seară, de la ora 18.00 (Tot la ora 18.00 se va celebra Sf. Litughie, și după ce vom trece la ora de iarnă!), se recită Sf. Rozariu. Luna aceasta va fi însă condus de un preot.

Luna octombrie este și luna misiunilor, o lună în care Biserica ne amintește de misiune și de misionari; și de faptul că noi toți care formăm Biserica suntem într-un oarecare mod, misionari. Caracterul misionar constituie o parte esențială a naturii Bisericii! Ca semn al comuniunii și manifestare a carității față de necesitățile din misiunea noastră din Kenya, pe tot parcursul lunii octombrie veți găsi o cutie special amenajată pentru ofertele Dvs. Este o inițiativă a Centrului Misionar Diecezan la care vor răspunde toate bisericile din arhidieceză.

 

 • Săptămâna aceasta avem și Prima Vineri și Prima Sâmbătă a lunii. Atât vineri, cât și sâmbătă, Adorația Euharistică începe la ora 17.00.

 

 • Marți, 1 octombrie, este hramul Bisericii Sf. Tereza a Pruncului Isus; vineri, 4 octombrie, hramul Bisericii Sf. Francisc de Assisi. Vă anunțăm din timp, că un preot din cei doi, câți suntem în parohie, va participa la Slujba de hram a acestor bisericii, marți, la Sf. Tereza, la ora 18.00, vineri, la Sf. Francisc, la ora 18.30, și prin urmare nu va fi preot la spovezi. Cei care urmați devoțiunea celor 9 Prime Vineri, vă puteți spovedi cu o zi, două, înainte.

 

 • Marţi, 15 octombrie, începem Novena (devoţiunea de 9 marţi) în cinstea Sf. Anton de Padova.

Toţi aceia care aleargă la ajutorul Marelui Făcător de Minuni şi doresc să urmeze devoţiunea celor 9 marţi, îşi pot exprima intenţia (acatistul) lor de rugăciune la biroul parohiei.

Timp de 9 săptămâni, în fiecare marţi seară, după Sf. Liturghie cu predică, la care sunt pomenite toate intenţiile (acatistele), urmează: rugăciuni în cinstea Sf. Anton de Padova, binecuvântarea cu moaştele Sfântului şi venerarea lor.

2 comentarii la “ANUNTURI (Duminica 26 dpa, 29 septembrie 2013)”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. irina Badalicescu spune:

  Parinte, dar vineri dimineata la spovada va fi cineva?

  Ma refer ca veti fi ocupati dupa-amiaza?

  • pr. ionel spune:

   De Prima Vineri, de obicei este mereu un preot la spovada.
   Insa tin sa mai precizez un lucru: preotul intra la spovezi cand incepe Sf. Liturghie si ii spovedeste pe cei care sunt prezenti la inceputul Liturghiei, pentru spovada. Adica, daca vine cineva spre sfârșitul Liturghiei, se poate sa nu mai gaseasca preot la spovada, deoarece preotul, dupa ce termina penitenti prezenti, iese din scaunul de spovada.

   Numai bine!

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>