Postat pe 30 iulie 2013 în Articole

In data de 3 august 2010, pe site-ul parohiei noastre, a fost postat articolul: „Un nou vicar la Sfanta Cruce” (www.sfantacruce.ro/blog/2010/08/03/un-nou-preot-vicar-la-%E2%80%9Csfanta-cruce%E2%80%9D/). Sosise in parohia noastra ca vicar, preotul nou sfintit Maricel Bulai. Spicuiesc cateva cuvinte rostite dupa sfintire pentru Radio Vatican: ”Pentru mine, darul preotiei constituie bucuria vietii mele. Sunt convins ca primirea acestui dar mare nu este o intamplare, ci a fost vointa lui Dumnezeu”.
Cum timpul nu poate fi oprit, iata ca in 28 iulie 2013, ne-am luat ramas bun de la parintele Maricel. La sfarsitul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, parintele paroh Ionel Pojum a rostit cuvinte deosebite de multumire pentru buna colaborare, dandu-i sfatul ca pornind pe noul drum, spre noua parohie, sa-i fie fir calauzitor tot binele invatat in parohie.
Cuvinte de multumire a rostit si Familia Ardelean. Indemnul domnului Florin Ardelean a fost: ”Asa cum eu nu voi uita prima mea invatatoare, asa nici dumneavoastra Parinte, sa nu uitati ca drumul sfinteniei l-ati inceput in Parohia Sfanta Cruce”. Doamna Elena Ardelean a insirat calitatile părintelui Maricel, subliniind caldura, simplitatea, modestia cu care a stiut sa se apropie de enoriasi, fapt pentru care a fost respectat, apreciat si indragit. Buchetul de flori a fost inmanat de fiica familiei, Maria.
Emotionante au fost cuvintele părintelui Maricel. A multumit parintelui paroh si celor din parohie pentru caldura cu care a fost primit si inconjurat, dar si pentru sfaturile primite. A multumit enoriasilor pentru atentia cu care a fost primit la sfintirea caselor, iar ultimele cuvinte, pe care sa nu le uitam, au fost: ”Va rog sa va rugati pentru mine!”

Irma Manoliu

4 comentarii la “Rămas bun de la Părintele Maricel”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. Irma manoliu spune:

  Cele trei tablouri cu pozele micutilor copilasi de la prima impartasanie si pictura pr. Maricel nu doar ca raman amintire de la pr. Maricel pentru Parohie, implicit pentru enoriasi si in mod deosebit pentru copilasi , ci completeaza in mod evident daruirea , dragostea investita pentru ca acest eveniment unic in viata lor sa fie de neuitat.

 2. Neagu Elisabeth spune:

  Dumnezeu sa-l aiba in paza, este un preot cu bunatate si modestie!Sa-i fie calea fericita sub ocrotirea permanenta a Domnului!

 3. viorica spune:

  Sa fiti binecuvantat,parinte Maricel! Ramanand statornic pe acest drum, sa va bucurati de darul preotiei, mereu in harul lui Dumnezeu! Multumim!!! Lui Dumnezeu i se cuvine totul, El sa va indrume si sa va calauzeasca si pe mai departe!

 4. maria spune:

  Nu am auzit o predica mai profunda despre Nunta din Cana decat cea a parintelui Maricel. E numai un exemplu. M-as bucura ca peste ani sa se intoarca la Bucuresti ca episcop. Sau sa auzim de contributiile teologului roman Maricel Bulai 🙂
  Dumnezeu sa-l binecuvanteze si sa-i lumineze calea!

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>