•  Iubiți credincioși, anul acesta se împlinesc 20 de ani de la moartea Părintelui Sebastian (Ivan Petre), un preot care a slujit și a rămas viu în memoria multor credincioși din București, și îndeosebi a celor din comunitatea noastră de la Sf. Cruce și de la Cioplea.

Vom cinsti memoria acestui păstor, prin celebrarea unei Sf. Liturghii solemne cu Requiem, la mormântul părintelui din Cimitirul Catolic Cioplea, la ora 10.30, joi, 25 aprilie 2013, ziua în care se împlinesc cei 20 de ani de la trecerea lui la cele veșnice.

 

  • Sâmbătă, 27 aprilie 2013, vor avea loc manifestări dedicate unor evenimente importante din istoria Arhidiecezei Romano-Catolice de București. La ora 10.30, în Catedrala ”Sfântul Iosif”, Înaltpreasfinţitul Ioan Robu va prezida Sfânta Liturghie pontificală. Aceasta va fi urmată de un Simpozion științific ce se va desfășura la Sediul Facultății de Teologie Catolică, Aula Anton Durcovici. În cadrul Simpozionului, vor fi prezentate temele:

– 130 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București;

– 125 de ani de la nașterea episcopului martir dr. Anton Durcovici;

– 100 de ani de presă catolică în Arhidieceza de București.

 

  • Duminică, 28 aprilie 2013, la ora 10.30, Sf. Liturghie va fi celebrată de Părintele Ștefan Lupu, directorul Editurii „Sapientia” și profesor la Seminarul Teologic din Iași. Părintele Ștefan Lupu va face și o prezentare de carte, vorbind despre importanța cărții în ”Anul Credinței”. Va fi și o ocazie de a cumpăra cărți apărute la această editură.

 

  • Au sosit DVD-ul cu filmarea și CD-ul cu fotografii de la Prima Sf. Împărtășanie. Cei interesați le puteți achiziționa de la cancelaria parohiei.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>