Postat pe 1 aprilie 2013 în Articole

`Tatal cauta adoratori in duh si adevar` (Ioan 4,23-24)

1. Tu ai intrat in aceasta biserica unde il intalnesti pe Isus in Sfanta Euharistie. Intra acum in inima ta; partea cea mai intima a fiintei tale.

2. Este Liniste in jurul tau. Fa liniste in tine. Ofera-i lui Isus toate problemele tale, preocuparile tale, angoasele tale, bucuriile tale, fericirea ta, tot ceea ce-ai in mintea ta, in inima ta, in viata ta in acel moment. In acest timp de adoratie , ocupa-te de El si El te va lua in grija sa. Cere-i lui Isus sa-ti dea increderea: El te va face sa gusti bucuria.

3. Atinteste-ti privirea spre Isus euharisticul. Lasa inima sa vorbeasca, iubeste-L pe Isus care este aici, in fata ta….El este cel care te-a iubit mai intai.

4. Daca tu reciti rugaciuni, fii atent la cuvinte si sa revii asupra lor in liniste. Roaga-te cu inima. Cauta un verset dintr-un psalm, o fraza din evanghelie, o scurta rugaciune si repete-le in inima ta, incet si continuu pana cand devine rugaciunea ta, strigatul tau, cererea ta de azi. De exemplu: `Tata, ma abandonez in bratele tale`; ` Inima lui Isus, ma incred in tine`; `Isuse, Fiul Dumnezeului cel viu, ai mila de mine pacatosul`; `Isuse, te iubesc`; `Tu esti pastorul meu`; Tu esti cu mine`; Isuse, cu inima blanda si smerita, fa inima mea asemenea cu a Ta`; `Isuse, Isuse; `Vino, Duhule Sfinte`, etc…. Tu te adresezi la fel, Tatalui, Fiului si Duhului Sfant.

5. Intra in actiunea harurilor: multumeste-i lui Dumnezeu, fi recunoscator. Multumeste-I pentru ceea ce El este, El, Dumnezeu, pentru care a facut totul pentru tine, pentru toti, din totdeauna, pentru ce-L care iti vorbeste inimii prin Biserica, prin Biblie; fii recunoscator pentru ceea ce tu esti, pentru ceea ce tu ai. Multumeste-I inainte pentru ceea ce va fi maine….iubeste-L….

6. Daca esti obosit sau distrat: curaj ! Curaj, repeta rugaciunea inimii, usor. Cere-I ajutorul Duhului Sfant (`Vino, Duhule Sfinte`) pentru ca el te va ajuta in slabiciunea ta. Duhul Sfant este maestrul tau interior: El te va ajuta, te va invata.

7. Isus este in centrul bisericii. El vrea sa fie in centrul existentei tale. Privindu-L inveti, putin cate putin, sa treci de la `eu` la `tu`, de la vointa de-a realiza proiectele tale, la dorinta de-a colabora cu El, Dumnezeu. Lucreaza cu Dumnezeu, ascultand sfaturile sale, dorintele sale, proiectele sale.
8. Isus este expus cu solemnitate pe altar. Primeste-I lumina invizibila care emana din Prezenta Sa. Soarele incalzeste si face sa straluceasca zapada, Isus ne aduce caldura inimii si face sa straluceasca temerile noastre.

9. Isus este ascuns sub specia simpla si saraca de paine. Isus vine la tine, Sarac, Vulnerabil, pentru ca tu sa nu mai ai frica de saraciile tale si nici ale altora.

10. Intra in linistea inimii cu Maria. Maria, mama lui Isus, este alaturi de tine. In liniste ea te va face sa intelegi ca privindu-L pe Isus, vei creste, vei deveni asemenea lui, vei deveni lumina pentru altii, prezenta a pacii. Vei contrui lumea. `Cine va privi spre El, va straluci, fara umbra si fara teama, fata Sa (psalmul 34).

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>