Postat pe 16 martie 2013 în Noutăţi

–      Marți, 19 martie, avem Solemnitatea: Sf. Iosif, Soţul Sfintei Fecioare Maria, Patronul Bisericii Universale. Este sărbătoare de poruncă. Vom celebra trei Sf. Liturghii: la 8.00, 10.30 şi 18.00. Este şi Patronul Catedralei noastre, Sfântul Iosif. Sf. Liturghie solemnă de hram, seara, la ora 18.30.

 

–      Tot marți, 19 martie, la Sf. Liturghie de seară de la ora 18.00, vom începe Trezena (devoţiune de 13 marţi) în cinstea Sf. Anton de Padova.

Toţi aceia care aleargă la ajutorul Marelui făcător de minuni, Sf. Anton de Padova, şi doresc să urmeze devoţiunea celor 13 marţi, îşi pot exprima intenţia de rugăciune (acatistul) la biroul parohiei.

Timp de 13 săptămâni, în fiecare marţi seara, după Sf. Liturghie cu predică, la care sunt pomenite toate intenţiile (acatistele), urmează: rugăciuni în cinstea Sf. Anton de Padova, binecuvântarea cu moaştele sfântului şi venerarea lor.

 

–      Miercuri, 20 martie, vom începe trei zile de misiuni în parohia noastră. Misiunile, în viața unei comunități, sunt o ocazie deosebită de convertire și reînnoire a credinței. Ne amintim ca aceste zile de reculegere le trăim în spiritul Anului Credinței voit de Papa emerit Benedict al XVI-lea.

Deschiderea misiunilor va avea loc miercuri seară, în cadrul Liturghiei de la ora 18.00. După Sf. Liturghie va urma un moment de veghe, care ne va introduce în spiritul misiunilor.

Joi, vineri și sâmbătă, atât la Liturghia de dimineață de la ora 8.00, cât și la cea de seară de la ora 18.00, vom avea predici speciale ale părintelui predicator invitat, Roberto Polimeni, superiorul așezământului ”Don Orione” din Voluntari.

Joi, 21 martie, la ora 17.00, ne vom ruga Sf. Rozariu într-un mod mai meditativ, iar după Sf. Liturghie, va fi o Veghe organizată și animată de tinerii parohiei noastre.

Vineri, 22 martie, tot cu o oră înaintea Liturghiei de seară, îl vom urma pe Cristos pe Calea Crucii, iar după Liturghie vom avea o Veghe penitențială, un moment de rugăciune în fața Crucii, cu posibilitatea de a ne apropia de cruce, de a avea un moment de cercetare a cugetului și cu ocazie de spovadă. Vom fi mai mulți preoți în acea seară, la dispoziția fiecăruia care vrea să se apropie de Tronul Milostivirii Divine, Sf. Spovadă.

Sâmbătă, 23 martie, va fi o zi de Veghe Euharistică Perpetuă. După Liturghia de dimineață, vom expune P. Sf. Sacrament care va rămâne expus spre adorare toată ziua. Pe măsuța din spatele bisericii, sub titlul ”Să nu-L lăsăm singur!”, este o listă pe jumătăți de oră, pe care puteți să vă înscrieți.

În paralel, ca de altfel în fiecare sâmbătă, între orele 10.00 și 12.00, copiii parohiei sunt așteptați și ei la un program deosebit, iar la ora 16.00, sunt așteptați toți tinerii din parohie. Între 17.00 și 18.00, adorația va fi animată de membrii Comunității Emanuel.

Misiunile se vor încheia cu Sf. Liturghie solemnă de seară, de la ora 18.00, prezidată de P.S. Cornel Damian, episcop auxiliar de București, Liturghie la care vom primi și binecuvântarea cu indulgență la sfârșitul misiunilor.

 

–      Duminica viitoare, 24 martie, Duminica Floriilor şi Ziua Mondială a Tinerilor. Programul Sfintelor Liturghii este cel obișnuit de duminică: la 8.00, 10.30 şi 18.00. La începutul fiecărei Liturghii vom binecuvânta ramurile şi vom comemora Intrarea Domnului în Ierusalim.

Ca în fiecare an, suntem îndemnați să participăm cu toţii la Procesiunea de Florii, care va începe la ora 14.00, de la Biserica Franceză spre Catedrala “Sf. Iosif”, şi se va încheia cu Sfânta Liturghie, prezidată de ÎPS Dr. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

5 comentarii la “ANUNTURI (Duminica a V-a din Post, 17 martie 2013)”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. Neagu Elisabeth spune:

  Va multumim mult!

 2. Carolina Brad spune:

  Multumim mult pentru anunturi.
  O seara buna.

 3. Rodica Pavel spune:

  Multumesc pentru anunț părinte Ionel,voi fi numai cu sufletul alături de toate minunatele evenimente,deoarece încă sunt pe meleaguri străine.Doamne ajuta.Rodica Pavel

 4. Toth Emil spune:

  Va multumim pentru anunt Parinte,multa sanatate,cu stima Toth Emil. LAUDAT SA FIE ISUS CRISTOS.

 5. Angelica spune:

  Multumim pentru misiuni … o reculegere spirituala in toata regula !

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>