Postat pe 11 martie 2013 în Noutăţi

–      Ca în fiecare an, colecta din duminica aceasta, a 4-a din Postul Mare, de la toate Sfintele Liturghii, este destinată ajutorării săracilor prin Caritasul Diecezei noastre. Citez câteva rânduri din scrisoarea asociației adresată tuturor parohiilor: Asociația Caritas Bucuresti este forma organizată a Bisericii noastre romano-catolice, prin intermediul căreia, în fiecare zi sunt susținute peste 3500 de persoane: bătrâni lipsiți de ocrotire familială, bolnavi în suferință, copii cu dizabilități, copii si tineri care, din diferite motive, sunt lipsiți de îngrijire părintească, familii sărace care riscă să-și abandoneze proprii copii. Încercăm cu sprijinul fiecăruia dintre voi să construim o societate mai umană, în care demnitatea si valoarea fiecărei persoane să fie recunoscute si respectate, indiferent de situația dificilă din care provine. Colecta din această duminică va fi destinată susținerii copiilor lipsiți de ocrotire părintească care trăiesc în Casa Sfântul Ioan a Asociației Caritas Bucuresti. În numele lor, vă mulțumim fiecăruia în parte! Semnează Eugen Ștefan Ștefănescu, Director Asociația Caritas București.

 

–      Vineri, 15 martie, fiind a 3-a vineri a lunii, după Sf. Liturghie de seară de la ora 18.00, avem Lectio Divina în sala de cateheză a parohiei. Vom proclama, explica și medita Evanghelia Duminicii următoare, Duminica a 5-a Postului Mare, din Evanghelia după Sf. Ioan 8, 1-11.

Vă așteptăm cu drag, să ne rugăm și să medităm împreună Cuvântul lui Dumnezeu!

 

–      Sâmbătă, 16 martie, la ora 11.00, la Teatrul Evreiesc, cu ocazia împlinirii a 5 ani de la moartea Chiarei Lubich, Mișcarea Focolarilor organizează Chiarafest, manifestare în cadrul căreia va fi lansată și cartea Eu am totul, despre cei 18 ani ai Chiarei Luce.

Tot sâmbătă, 16 martie, tinerii din București vă invită la o Noapte de Adorație Euharistică în Catedrala ”Sf. Iosif”.

–      Marți, 19 martie, vom începe, ca în fiecare an, Trezena (devoţiune de 13 marţi) în cinstea Sf. Anton de Padova.

Toţi aceia care aleargă la ajutorul Marelui făcător de minuni, Sf. Anton de Padova, şi doresc să urmeze devoţiunea celor 13 marţi, îşi pot exprima intenţia de rugăciune (acatistul) la biroul parohiei.

Timp de 13 săptămâni, în fiecare marţi seara, după Sf. Liturghie cu predică, la care sunt pomenite toate intenţiile (acatistele), urmează: rugăciuni în cinstea Sf. Anton de Padova, binecuvântarea cu moaştele sfântului şi venerarea lor.

3 comentarii la “ANUNTURI (Duminica a IV-a din Post, 10 martie 2013)”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
  1. Violeta Stoian spune:

    Ma ajutati, va rog? Nu stiu cum se scrie un acatist pentru Trezena Sf Anton. Pur si simplu se scrie pentru ce ne rugam? Ca la ortodocsi?

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>