Postat pe 12 decembrie 2012 în Articole

Îmi place să cred, că enoriașii Bisericii ”Sfânta Cruce” își vor aduce aminte de colecta făcută în parohia noastră pentru a fi înmânată călugarilor carmelitani în vederea terminării construcției bisericii Mănăstirii de la Ciofliceni.

Luni, 10 decembrie a.c., am avut onoarea de a face parte din delegația parohiei condusă de Pr. Paroh Ionel Pojum, care a încredințat suma adunată (ce-i drept, modestă, 1650 lei) călugărilor.

M-a impresionat cât de frumos se vede fațada mănăstirii încă de pe șosea. M-a surprins cu câtă căldură am fost întâmpinați la sosire. Cu câtă bucurie ne-au fost prezentat toate frumusețile mănăstirii. Ca să simți cât de mult te impresionează întregul interior, trebuie să vezi! Mi-e greu să descriu simplitatea altarului din capelă, imensitatea bibliotecii, sala de conferințe, curățenia exemplară, într-un cuvânt, totul.

Văzând grădina atât de mare și aflând că aici sunt doar patru călugări, m-a dus gândul la viața Benedict. El se ruga necontenit muncind, și muncea rugându-se necontenit.

Îndemn din suflet familiile comunității noastre, împreună cu prietenii, cunoștințele lor, nu doar să viziteze mănăstirea, ci să și rămână câteva zile în mănăstire. Cu siguranță nu vor regreta! Pe lângă odihnă într-o ambianță plăcută, vor avea și momente de liniște sufletească, pentru a spune în gând o rugăciune.

Biserica în construcție, din câte se poate vedea și din explicațiile părintelui stareț, va fi deosebită! Mulțumesc părintelui paroh că mi-a oferit o zi atât de minunată, dându-mi posibilitatea sa vizitez mănăstirea.

Manoliu Irma

2 comentarii la “Impresii de la Mănăstire”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
  1. Neagu Elisabeth spune:

    Ne-ar interesa minastirea, s-o vizitam dar si sa contribuim material . Pentru asta v-as ruga mult sa-mi spuneti cum sa procedeaza?Depunem bani intr-un cont sau la Parohie? Se poate si altfel de ajutor material ? Multumesc , o zi buna!

  2. pr. Ionel spune:

    Doamna Elisabeth, aveti aici atele de contact ale acestei manastiri:
    http://arcb.ro/index.php?optio.....Itemid=191

    Numai bine!

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>