Postat pe 1 decembrie 2012 în Noutăţi

–      Vineri, 7 decembrie 2012, avem Prima Vineri a lunii. Vă reamintim că Adoraţia Euharistică din această zi începe la ora 17.00.

 

–      Sâmbătă, 8 decembrie 2012, avem Solemnitatea: Neprihănita Zămislire a Sf. Fecioare Maria. Este sărbătoare de poruncă. Vom celebra trei Sf. Liturghii: la 8.00, 10.30 şi 18.00. La Sf. Liturghie de la 10.30, voim să înălțăm o rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate familiile din parohie, dar într-un chip cu totul deosebit, invităm familiile care fac un număr rotund de ani de căsnicie. Cu familiile sărbătorite ne vom vedea și după Sf. Liturghie, în sala de cateheză, unde vor avea posibilitatea să ne cinstească cu ceva dulce sau cu un pahar de șampanie!

 

–      Tot în această solemnitate a Neprihănitei Zămisliri, credincioşii care participă la Sf. Liturghie pot obţine indulgenţă plenară. În avizierul parohiei aveți afișată Circulara dată de Arhiepiscopul nostru Ioan Robu, în privința indulgențelor ce pot fi dobândite în acest An al Credinței.

 

–      Vă reamintim, iubiți credincioși, că în tot timpul Adventului, la picioarele Sf. Anton, Părintele săracilor, vă aşteaptă un coş în care puteţi oferi pentru cei mai săraci ai parohiei, alimente neperisabile, ca de exemplu: ulei, zahăr, făină, orez, conserve… În ultimele săptămâni din Advent, vom duce acasă la cei nevoiaşi aceste daruri ale D-voastră împreună cu gândul cel bun de Sfintele Sărbători.

 

–      Iubiți credincioși, în data de 12 octombrie 2012, am primit o scrisoare din partea IPS Ioan Robu, cu privire la organizarea unei colecte pentru biserica Mănăstirii Călugărilor Carmelitani din Ciofliceni – Snagov. Vă citez din scrisoare:

”Cunoaștem cu toții prezența și activitatea fraților carmelitani în Arhidieceza noastră, și ne bucurăm să avem la Ciofliceni un centru mereu dispus să ne găzduiască.

În ultima perioadă, comunitatea carmelitană a început construirea bisericii mănăstirii, și dorim ca fiecare parohie din Arhiepiscopie să facă anul acesta până în Crăciun o colectă prin care să participe la terminarea bisericii.

Îndată după duminica în care s-a făcut colecta, o delegație de 2-3 membri împreună cu parohul va duce la Ciofliceni suma adunată și o va preda fraților carmelitani, iar la Arhiepiscopie se va trimite o adresă în care va fi specificată data colectei, suma depusă, numărul celor din delegație, data vizitei la mănăstire.

Colecta va fi făcută în parohii și filiale, oricât de mici ar fi ele și oricât de mică ar fi suma adunată. E vorba de o participare a tuturor, semn de prețuire a centrului carmelitan și dovadă  de solidaritate.

Le mulțumesc credincioșilor noștri și preoților că în aceste vremuri de criză economică știu să continue spiritul de într-ajutorare și de jertfă.”

În parohia noastră, această colectă se va organiza duminica viitoare, 9 decembrie 2012, la toate Sf. Liturghii.

Tuturor enoriașilor, le urăm un Advent plin de roade duhovnicești!

3 comentarii la “ANUNTURI (Duminica I din Advent, 2 decembrie 2012)”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
  1. ANA LADAN spune:

    A fost o sarbatoare a intregii comunitati, Parintele paroh avand initiativa de a aniversa in aceasta zi sfanta dedicata Neprihanitei Zamisliri a Sf. Fecioare Maria, familiile cu un nr. (rotund) de ani de casatorie, ( 67; 55; 50; 45; 40; 35; 30…pana la 5 ani de casatorie)moment ce a creat emotii atat pentru sarbatoriti cat si pentru restul enoriasilor prezenti. Un exemplu viu pentru urmasi, o noua pagina pentru istoria parohiei.Asteptam fotografiile si Bunul D-zeu sa ne ajute tuturor sa-i putem aniversa si la mai multi ani , adaugand mereu si familii noi.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>