Impunătoarea şi inedita siluetă modernă a Bisericii Sf. Cruce, construită pe Şos. Mihai Bravu din Bucureşti între anii 1992-1998,  în data de 14 septembrie 2011, devenise neîncăpătoare.

Seara, la ora 18.00, enoriaşii parohiei şi nu numai, au participat la Sf. Liturghie solemnă, prezidată de Pr. Ioan Ciobanu, parohul Catedralei Sf. Iosif. Preoţii au înaintat cu greu spre Sf. Altar. Au fost momente emoţionante, înălţătoare putem spune, văzând în faţa procesiunii celor 20 de preoţi care au concelebrat Sf. Liturghie, ministrantul purtând crucea, însoţită de lumânări aprinse.

Induioşătoare a fost predica Pr. Ioan Răileanu,  primul preot-fiu al parohiei noastre. Era imposibil să nu mişte şi cele mai împietrite suflete. Atât de frumos, convingător ne-a vorbit despre Sf. Cruce, subliniind că de fapt când privim Crucea, nu ne gândim la o bucată de lemn, ci la Isus răstignit pentru răscumpărarea noastră. Cu atâta dăruire a vorbit şi despre Sf. Fecioară Maria, care este şi Măicuţa noastră, îndemnându-ne să ne rugăm la Sf. Maria, Mijlocitoarea noastră la Fiul ei, Isus.

La sfârşitul Sf. Liturghii, Pr. Ionel Pojum, parohul bisericii, a mulţumit predicatorului, Pr. Ioan Răileanu, pentru deosebita predică, a mulţumit preoţilor pentru participare la solemnitate, a mulţumit corului pentru pregătirea specială pentru acest eveniment. Ne-a relatat şi unele trăiri din pelerinajul cu un grup de 35 de enoriaşi, în Ţara Sfântă, accentuând mulţumirea sufletească că au făcut Calea Sfintei Cruci, mergând pe drumul străbătut de Isus.

Indemnăm trecătorii bucureşteni şi nu numai, să intre în acest lăcaş de cult măreţ (al cărui ctitor este Episcopul Auxiliar al Arhidiecezei de Bucureşti, Cornel Damian) pentru a spune în gând o rugăciune şi pentru un moment de linişte.

Ca încheiere, parafrazez cuvintele Fer. Papă Ioan Paul al II-lea: „Suntem apăsaţi de necazuri din toate părţile, dar nu striviţi; suntem în cumpănă, dar nu disperaţi; persecutaţi, dar nu abandonaţi; doborâţi, dar nu ucişi”.

 

Irma Manoliu

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>