Postat pe 1 iulie 2012 în Noutăţi

–      Iubiţi credincioşi, vă reamintim că începând cu duminica aceasta, pe tot timpul verii, este suspendată Sf. Liturghie a tinerilor de la ora 16.30.

 

–      Săptămâna aceasta avem Prima Vineri şi Prima Sâmbătă a lunii. Atât vineri, cât şi sâmbătă, Adoraţia în faţa Prea Sf. Sacrament expus începe la ora 17.00. Vă reamintim că Adoraţia din Prima Sâmbătă este dedicată în chip deosebit familiilor din parohia noastră, pe care le invităm cu drag să participe.

 

–      Sâmbătă, 14 iulie, se organizează pelerinajul anual la Mănăstirea fraţilor carmelitani de la Ciofliceni, unde este venerată icoana Maicii Domnului de pe muntele  Carmel, sau Maica Domnului a scapularului. Locul de adunare al pelerinilor este la Baloteşti, de unde grupul se îndreaptă pe jos pe un drum care traversează pădurea către mănăstire. Pe parcurs se recită Sf. Rozariu şi alte rugăciuni, iar la mănăstire se va celebra Sf. Liturghie de către episcopul Cornel Damian.

Mersul la Baloteşti şi apoi întoarcerea de la Ciofliceni se face cu autocarul ori autobuzul. Plecarea din Bucureşti spre Baloteşti se va face de la Statuia aviatorilor, Biserica Franceză, la ora 9.00. Costul călătoriei este de 20 de lei. In vederea unei bune organizări la biroul parohiei s-a deschis o listă pentru înscrieri.

–      Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Universitatea București, organizează între 9 și 15 iulie, sesiunea de admitere, pentru programul de licență, specializări: filozofie creștină şi asistență socială. Mai multe informaţii aveţi în afişul din avizier.

 

–      Iubiţi credincioşi, a sosit ultimul număr al Revistei Actualitatea Creştină. În deschidere, ca de obicei, avem cuvântul Păstorului arhidiecezei. De data aceasta un articol despre Congresul Euharistic Internaţional care s-a ţinut la începutul lunii trecute, iunie, la Dublin, în Irlanda.

Urmează un articol cu multe informaţii despre Anul Credinţei care va începe anul acesta, pe 11 octombrie, şi se va încheia anul viitor pe 24 noiembrie.

Avem apoi articole, imagini, dossier despre Familie şi despre Întâlnirea Mondială a Familiilor de la Milano.

Două articole pomenesc două sfinţiri de biserici noi, de la Rovinari şi Sf. Anton de Padova, Colentina-Bucureşti.

Cei care plecaţi în vacanţă sau concediu, aveţi programul Sfintelor Liturghii ale bisericilor catolice de la munte şi de la mare.

 

O duminică binecuvântată tuturor !

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>