COMUNICAT DE PRESĂ AL C.E.R. (75/23/09/2011, Chişinău). Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România îi îndeamnă pe credincioși să participe la recensământul populației din 20-31 octombrie şi să-și declare identitatea catolică şi adeziunea la învăţătura Bisericii Catolice. Apelul a fost lansat în cadrul sesiunii ordinare a Conferinței Episcopale Române (CER) ce a avut loc în perioada 20-23 septembrie, la Chişinău (Republica Moldova), la invitaţia Preasfinţitului Anton Coşa, Episcop de Chişinău, invitat permanent pe lângă CER.

Credinţa noastră este viața noastră! Declararea identităţii catolice nu este doar o obligaţie morală de mărturie, dar va contribui şi la conturarea reală şi corectă a comunităţii catolice din România şi Europa. Redarea dimensiunii reale a comunităţii noastre va fi spre beneficiul Bisericilor noastre – Romano-Catolică şi Greco-Catolică – şi va contribui la bunul mers al vieţii religioase şi al activităţii noastre în viitor”, afirmă episcopii catolici într-o Scrisoare pastorală, adresată cu ocazia apropiatului recensământ al populației.

În cadrul lucrărilor, episcopii au făcut o evaluare a ultimelor evenimente din viața Bisericii locale, au  dezbătut diferite probleme legate de tribunalele bisericeşti diecezane şi de organizarea şi funcţionarea CER. Totodată, a fost anunţată întâlnirea Forumului Internaţional de Acţiune Catolică (FIAC), care va avea loc anul viitor la Iaşi, în perioada 22-26 august, reunirea Comisiei pentru pastoraţia migranţilor, din cadrul CER, ce va avea loc în noiembrie 2011 și apropiata întâlnire națională a responsabililor cu pastorația familiilor din diecezele și eparhiile din România.

S-a stabilit ca următoarea sesiune ordinară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România să se desfăşoare la Blaj, în perioada 8-10 mai 2012. Conferința Episcopală Română îi reunește pe toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România și exprimă unitatea Bisericii locale și uniunea intimă cu Urmașul lui Petru, Sfântul Părinte.

Biroul de presă

Scrisoare pastorală a episcopilor catolici din România, cu ocazia recensământului populației

Credinţa noastră este viața noastră!

Iubiţi frați și surori în Cristos,

Noi, episcopii catolici din România, reuniţi la Chişinău, pentru sesiunea de toamnă a Conferinţei Episcopale, având în vedere apropiatul recensământ al populaţiei, care va avea loc în perioada 20-31 octombrie, vă îndemnăm cu tărie să participaţi la recensământ şi să vă declaraţi identitatea catolică şi adeziunea la învăţătura Bisericii Catolice.

Credinţa noastră este viața noastră! Declararea identităţii catolice nu este doar o obligaţie morală de mărturie, dar va contribui şi la conturarea reală şi corectă a comunităţii catolice din România şi Europa. Redarea dimensiunii reale a comunităţii noastre va fi spre beneficiul Bisericilor noastre – Romano-Catolică şi Greco-Catolică – şi va contribui la bunul mers al vieţii religioase şi al activităţii noastre în viitor.

Vă îndemnăm să rămâneți tari în credință, să nu vă lăsaţi influenţaţi negativ, să rămâneți fideli învăţăturii primite, lăsată nouă de Cristos şi îmbogăţită de Tradiţia Bisericii. Recensământul populaţiei ne oferă posibilitatea de a mărturisi cu tărie credinţa noastră în Cristos şi adeziunea noastră la valorile morale şi religioase propuse și promovate de Biserica Catolică.

Vă îndemnăm, așadar, să umblați cu vrednicie, după chemarea cu care ați fost chemați! (cf. Ef 4,1)

(Chișinău, 22 septembrie 2011)

(sursa: www.arcb.ro)

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>