Postat pe 23 decembrie 2010 în Articole

În data de 18 decembrie 2010 a avut loc în Biserica “Sfânta Cruce” o dublă manifestare. Prima dintre ele a fost prilejuită de organizarea “Concertului anual de colinde” la nivelul Arhidiecezei Romano-Catolice din Bucureşti, cu titlul „CHRISTUS NATUS EST”, sub egida Centrului Diecezan pentru Pastoraţia Tineretului, care a avut loc începând cu ora 14.30. Concertul de colinde, care s-a desfăşurat pentru a doua oară în istorie în Biserica “Sfânta Cruce”, după cel din 2001, a reunit coruri atât din Bucureşti, cât şi din provincie.  Printre participantele din provincie s-au aflat corurile aparţinând parohiilor: “Cristos Rege” – Ploieşti şi Toţi Sfinţii” – Craiova. Din Bucureşti au participat corurile din parohiile: “Adormirea Maicii Domnului”– Drumul Taberei, Catedrala “Sfântul Iosif”, “Sfânta Maria a Harurilor” –Bărăţia, “Sfânta Fecioară Maria, Regină” – Cioplea,  “Sf. Francisc de Asissi”– Crângaşi, “Maica Îndurerată” – Bucureştii Noi, “Sf. Petru şi Paul” – Băneasa şi ”Sfânta Cruce” , gazda evenimentului. Fiecare parohie a prezentat, la alegere, un număr de 3 colinde. Acest eveniment, care s-a aflat la cea de-a XIII-a ediţie, l-a avut printre invitaţi şi pe Înalt Prea Sfinţitul, dr. Ioan Robu, arhiepiscop şi mitropolit de Bucureşti care a ţinut să fie prezent la această manifestare a bucuriei. Alături de Excelenţa Sa au mai fost prezenţi şi preoţi din parohiile care au participat la acest eveniment şi un număr impresionant de credincioşi. La finalul concertului de colinde, la iniţiativa arhiepiscopului, Ioan Robu, toată biserica a cântat colindul „Noapte de vis”, păstrându-se în felul acesta tradiţia ca la finalul fiecărui concert toate corurile reunite să cânte împreună un colind.

Cea de-a doua manifestare a fost prilejuită de prezenţa Luminii Păcii de la Betleem, pentru a doua oară în Biserica „Sfânta Cruce”, la finalul concertului de colinde. Sub motto-ul: „Voi sunteţi lumina lumii. Lumina aduce pace în sufletele oamenilor!”; au fost prezenţi grupuri de cercetaşi din Bucureşti şi împrejurimi, atât catolici cât şi ortodocşi, începând cu ora 17.00. Tinerii din parohiile bucureştene au fost învitaţi să ofere, la rândul lor, acest simbol în comunităţile din care provin.

Marius Oanţă

4 comentarii la “Biserica Sfânta Cruce: dublă manifestare”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. Magdalena ''Mimi'' spune:

  Parinte am sa scriu niste urari,acum de sarbatori.Si vorbesc serios,nu sunt luate de pe internet.Eu in persoana sunt autoarea.Sper sa placa la toata lumea care intra pe saitul sfinta cruce.Am cateva de anul trecut 2009.

 2. Magdalena ''Mimi'' spune:

  In seara sfanta de Craciun
  Sa dat minunata veste
  Ca fecioara a nascut
  Pe pruncul isus in iesle.
  Craciun fericit!

 3. Magdalena ''Mimi'' spune:

  O stea pe cer a rasarit
  Ca magi sa dea veste
  Ca Maria a zamislit
  Pe pruncul sfant in iesle
  Craciun fericit!

  Nastera pruncului isus
  Sa aduca fiecaruia in parte
  Bucuria de a iubi pe aproapele
  Si speranta de a merge mai departe
  Craciun fericit!

  Am si o urare de Pasti

  Cristos pe cruce rastignit
  Ne-a iertat de pacate
  Iar invierea lui ne-a dat
  Harul sa mergem mai departe
  Cristos a inviat!

 4. Magdalena ''Mimi'' spune:

  Si am si pentru anu 2010

  De sfantu craciun
  Eu am sa iti spun
  Sa ai sanatate si belsug
  Iar pruncul isus
  Sa ne ajute in toate
  Craciun fericit!

  De la betleem vine bucuria
  Cei trei magi dau vestea
  Ca sa nascut mesia
  Intru-n mic salaj
  De mama lui,Maria
  Craciun fericit!

  Venirea pruncului isus
  Sa coboare peste noi
  Si sa lumineze calea
  Ca steaua ce stralucea
  La marea vestire a sa
  Craciun fericit!

  La betleem se arata
  O stea adevarata
  Magii ce o zarira
  Merg in sat cu vorba
  Ca sa nascut mesia
  Craciun fericit!

  Sfanta familie
  Sa aduca fiecaruia
  Bucuria,spernta
  Si crdinta in suflet
  La multi ani!

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>