În data de 8 decembrie 2010, în Catedrala Romano-Catolică din Iaşi cu hramul „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, a fost consacrat primul diacon din istoria parohiei, părintele diacon Mircea-Ioan Răileanu. Celebrarea a avut loc în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, în prezenţa episcopului de Iaşi, Petru Gherghel, principal consacrator, episcopului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, episcopului Anton Coşa, episcop de Chişinău, a numeroşilor preoţi şi credincioşi. Alături de noul părinte diacon, la această consacrare, s-a aflat şi părintele Ionel Pojum, decan al Decanatului Bucureşti-Sud şi paroh al Bisericii Sfânta Cruce, familia şi credincioşi din parohie. Este un moment istoric pentru Parohia Sfânta Cruce din Bucureşti, care este alături de noul părinte diacon, însoţindu-l cu rugăciunile sale pe drumul slujirii lui Cristos şi a Bisericii.

“În cadrul omiliei, PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, a vorbit despre Maria, modelul de slujire în adventul nostru. El a afirmat că „solemnitatea Neprihănitei Zămisliri este inserată chiar în inima Adventului ca o nestemată într-o coroană”. De asemenea, a accentuat rolul sfintei Fecioare în economia mântuirii. „În această zi celebrăm, în Maria, triumful iubirii lui Dumnezeu pentru întreaga omenire, căci prin Maria, cea ferită de pata păcatului, începe un nou raport între om şi Dumnezeu”. La finalul predicii, PS Petru Gherghel i-a îndemnat pe candidaţii la diaconat ca, asemenea Mariei, să nu le fie frică să spună da-ul lor lui Dumnezeu.”, informează ercis.ro.

După omilie, a urmat ceremonia de consacrare a candidaţilor la diaconat, prin impunerea mâinilor Excelenţei Sale, Petru Gherghel, Episcop de Iaşi, fiind consacraţi un număr de 15 tineri pentru: Arhidieceza de Bucureşti, Dieceza de Iaşi şi Dieceza de Chişinău. Să ne rugăm şi noi pentru noii diaconi, pentru ca Dumnezeu să reverse asupra lor belşug de haruri, pentru a putea să slujească turma încredinţată lor pe calea slujirii lui Cristos şi a Bisericii Sale.

Marius Oanţă

Catedrala din Iasi

Dăruiţi total Domnului şi Bisericii

Mircea Ion Răileanu/al 3-lea de la st. la dr.

Mircea/ 1-ul rând; al 3-lea de la st. la dr.

7 comentarii la “Parohia Sfânta Cruce: consacrarea primului diacon din istorie”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. mmary spune:

  M-am infiorat privind imaginile deoarece m-a coplesit amintirea unei frumoase zile cand la noi la Manastire a fost sfintit un preot.Era atat de minunat, simteam atat de intens prezenta Spiritului Sfant care ne daruia iubire si bucurie pura,incat sincer ma intrebam :

  „daca aici, acum ,e atat de minunat, cum poate fi in Cer?”

  Dumnezeul sa-l binecuvanteze pe parintele-diacon Mircea-Ioan Raileanu cu cel mai pretios Dar,cu El insusi.

  „Deci ca unii care prin ascultarea de adevar v-ati curatat sufletele prin Duhul, ca sa aveti o dragoste de frati neprefacuta, iubiti-va cu caldura unii pe altii, din toata inima; ”
  (1Petru 1:22)

  „Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui,
  si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti”
  (Efeseni 1, 17-18)

  „Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne binecuvanteze, sa faca sa lumineze peste noi fata Lui”
  (Psalmul 67:1).Amin.

 2. Adi Iosif spune:

  Dumnezeu sa-l aiba in paza. Stiu ca e o persoana deosebita si Domnul ii va netezi cararea. Prin harurile primite sa conduca cat mai multi la intoarerea catre Dumnezeu.
  Doamne-ajuta !

 3. Magdalena ''Mimi'' spune:

  Dumnezeu sa-l ajute, in misiunea primita.Sa-i lumineze calea si sa duca cat mai departe,darul primit de la dumnezeu tatal.

 4. manoliu irma spune:

  8 DECEMBRIE 2010

  Ziua consacrarii primului diacon din istoria parohiei noastre, PARINTELE DIACON MIRCEA-IOAN RAILEANU.
  De mentionat ca moment istoric este si faptul ca alaturi de noul parinte s-a aflat cu rugaiunile sale si Parintele IONEL POJUM nu doar ca paroh al Bisericii Sfanta Cruceci ci ca DECAN al DECANATULUI BUCURESTI-SUD.
  Ma voi ruga ca pe drumul slujirii lui Cristos si a Bisericii Sale sa nu uite de Biserica Sfinta Cruce.

  Multumim pentru poze si explicatii.

 5. Liliana Simion spune:

  Dumnezeu sa-l binecuvanteze…!!
  Multumesc lui Dumnezeu ..de aceast mirific dar….consacrarea acestui minunat tanar….Ion Mircea Raileanu….care de anii de zile ” in munca” sa de misionar a readus pe calea credintei, a convertit,,si a facut sa creasca in iubire…sute de tineri!
  Il avem in rugaciune….si asteptam cu nerabdare….ziua hirotonirii!!

 6. Tania spune:

  Oaaau! Aceea e catedrala din Iasi? :O e giganta si superba!!!!

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>