Postat pe 15 august 2010 în Articole

Parinte, ne-ati indemnat sa citim cuvintele Pastorului Arhidiecezei din ultimul numar al Revistei Actualitatea Crestina. Le-am citit de mai multe ori.

Vizavi de titlul „Daca Dumnezeu nu este pus in centru”, cuvintele Papei Benedict XVI, doresc sa va redau un dialog intre un reporter si noul presedinte al Ungariei, Schmitt Pal.

Reporter: Am auzit ca ziua intotdeauna incepeti cu citirea Scripturii.

Presedinte: Mai precis incep ziua citind „Evanghelia zilei”. Nu trece o zi sa nu citesc evanghelia propusa pentru ziua respectiva. Este sprijinul meu zilnic. Am recomandat si copiilor mei, iar apropiatilor le trimit zilnic. E minunat sa incepi ziua astfel, provocandu-te la meditatie inainte de confruntarile, grijile zilei.

Reporter: Proveniti dintr-o familie catolica?

Presedinte: Da. Iar parintii mei au pus mare accent pe participare la Sf. Liturghii, Spovada si Impartasanie. Multi ani am fost ministrant si am cantat in corul bisericii. In biserica ma simt acasa. De ani de zile frecventez aceeasi biserica. Am locul meu. De cand sunt presedinte, la intinderea mainii pentru pace multi vor sa dea mana cu mine. Ma bucur ca sunt inconjurat cu dragoste, ma straduiesc sa raspund cu aceeasi dragoste.

Reporter: Va veti intalni cu reprezentantii Bisericii?

Presedinte: Da, am si facut-o, se pare ca in septembrie voi avea ocazia sa merg la Vatican, si atunci voi cere binecuvantarea Papei pentru poporul maghiar si activitatea mea de presedinte.

Irma Manoliu

Un comentariu la “„Dacă Dumnezeu nu este pus în centru””

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
  1. Marius Oanta spune:

    Foarte frumos, doamna Irma!…
    Felicitari, mai ales ca nu ma gandeam ca o sa scrieti!…este trebuie sa recunosc un fapt imbucurator sa constat ca apare numele dvs. pe site!…Felicitari!…

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>