Postat pe 3 august 2010 în Articole

Deşi numărul vocaţiilor a început să scadă, Dumnezeu în bunătatea Sa, a găsit de cuviinţă să trimită mereu ”lucrători în secerişul Său”. Căci, ”secerişul e mult, dar lucrătorii sunt puţini. Rugaţi, deci, pe Stăpânul secerişului, ca să trimită lucrători în secerişul Său” (Matei 9, 37). Acest pasaj din Evanghelia după Matei este foarte sugestiv, el oglindeşte în fapt un mare adevăr şi anume că sunt din ce în ce mai puţine persoane care hotărăsc să lucreze în secerişul Domnului. La nivel mondial sunt tot mai puţine persoane care vor să îmbrăţişeze viaţa consacrată. Deşi numărul este mic, Dumnezeu ne trimite preoţi care să conducă turma încredinţată lor. În fiecare an îi primim cu bucurie pe preoţii noi sfinţiţi, care sunt pregătiţi să facă faţă noilor cerinţe ale lumii moderne, după studii îndelungate în seminariile diecezane.

Anul acesta un preot nou sfinţit ajunge în Parohia Sfânta Cruce. Ca de fiecare dată când primeşte în rândurile sale un nou preot, parohia noastră trăieşte un moment de bucurie, care nu este deplin dacă nu este însoţit de rugăciunile noastre de mulţumire, pentru preoţii noi sfinţiţi, pentru aceste vocaţii care nu sunt meritul nostru, dar care sunt lucrarea lui Dumnezeu şi pentru preotul care, începând din acest an, va fi în mijlocul nostru.  Numele lui este Maricel – Ghiorghiţă Bulai şi este originar din parohia Nicolae Bălcescu, judeţul Bacău. Are 25 de ani şi a fost sfinţit în acest an, în data de 11 iunie, în Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină, din Iaşi, prin impunerea mâinilor Excelenţei Sale, Petru Gherghel, Episcop de Iaşi.

După anii petrecuţi în seminar, poposeşte astăzi în parohia noastră, fiind noul membru al familiei noastre, o familie care creşte şi se înmulţeşte în fiecare an cu noi membrii, şi care sperăm că va ajunge la maturitate în ”înţelepciune şi în har”. A fost sfinţit în anul dedicat ”Sfintei Preoţii”, iar după sfinţire a declarat pentru Radio Vatican: „Am fost sfinţit preot pentru Arhidieceza de Bucureşti. Pentru mine darul Preoţiei pe care l-am primit astăzi de la Dumnezeu constituie bucuria vieţii mele. Sunt convins că nu este o întâmplare, ci primirea acestui mare dar în Anul Sfintei Preoţii şi în Solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus a fost voinţa lui Dumnezeu. Am fost primit cu căldură sufletească de către ceilalţi preoţi în rândul lor, iar aceasta îmi dă un nou avânt în a sluji pe Isus toată viaţa mea alături de întreaga familie a preoţilor”.

Iată acţiunea harului, Dumnezeu care lucrează şi omul care răspunde chemării Sale, începând cu anii în care acest tânăr preot a spus un ”da” hotărât lui Dumnezeu, îmbrăţişând Biserica, Mireasa Sa, şi până la momentul în care acţiunea harului se manifestă pe deplin în sacramentul Euharistiei. Să-L rugăm pe Dumnezeu ca să conducă paşii acestui tânăr preot pe calea sfinţeniei, să-L entuziasmeze cu harurile Sale şi să crească împreună cu familia sa care i-a fost încredinţată spre păstorire în aceste momente de beatitudine. Iar noi să-l primim cu bucurie, o bucurie care să fie dublată de rugăciunea noastră zilnică, pe care simţind-o, să o poarte cu el în fiecare zi pe drumul lung şi anevoios al slujirii Bisericii. Şi astăzi, când Biserica are nevoie de ”lucrători în secerişul Său”, să ne rugăm lui Dumnezeu să trimită preoţi şi din parohia noastră pe drumul slujirii lui Cristos şi a Bisericii, pentru ca să putem să creştem împreună cu ei şi să ajungem la mântuire.

Marius Oanţă

Maricel

Maricel1

11 comentarii la “Un nou preot vicar la “Sfânta Cruce””

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. Gina spune:

  Bun venit in Parohia SF.CRUCE

 2. DANIEL spune:

  Bine a-ti venit in Parohia Sf. Cruce! Ne bucuram sa va avem in mijlocul nostru si dorim sa colaboram cat mai bine!

 3. Oana spune:

  Bine ati venit!

 4. Tatiana spune:

  Bun venit, parinte! Sper sa va intelegi bine cu tinerii, o sa va cam dea de cap cred!!!! :)) Dar, stati linistit, sunt niste „ingerasi” :-„

 5. Marius Oanta spune:

  Nu o sa va dea de cap!…stati linistit parinte!…cred ca o sa colaboram foarte bine, de fapt nu cred , sunt sigur!…Tin sa va urez si eu BUN VENIT si DUMNEZEU sa va tina multi ani la Sfanta Cruce!…Ne vom ruga pt dvs.!…numai bine!…

 6. Gema spune:

  Bine ati venit la SF.Cruce!Sper ca tinerii sa va sprijine prin rugaciune….numai bine!

 7. manoliu irma spune:

  Parinte, bine ati venit in Parohia Sf. Cruce !

  Parafrazez cateva cuvinte din declaratia pt. Radio Vatican.”Pentru mine darul preotiei constituie bucuria vietii mele” Ne-ati dovedit tinand prima deosebita predica in care ca un laitmotiv apare cuvantul „NEBUNE”,cuvant ,care a sadit in sufletul multora cred ideea calauzitoare de a fi mereu pregatiti de a aparea in fata lui Dumnezeu cu sufletul curat.
  In rugaciunile mele zilnice cuprind preotii care au slujit si slujesc in Parohia noastra deci implicit si pt.Dv. ma voi ruga.

  • Lola spune:

   I am repeatedly to blogging and i in fact admire your content. The article has truly peaks my interest. I’m going to bookmark your site and hold inspection for brand smack pristine innfomatior.

  • disse:Eu me cadastrei no programa já faz um tempinho, já recrutei vários afiliados só que 90% não aprovados pela plataforma. Na minha opinião não vale o esforço para conseguir novos afiliados, só mesmos as campanhas..(mais claro é só minha opinião)

 8. Corina spune:

  ma bucur ca am avut ocazia de a va ura un „Bun venit!” din prima zi in care ati ajuns in Parohia Sfanta Cruce. In urma citirii acestui articol(felicitari Marius), nu ma pot abtine si va urez Bun venit! si pe aceasta cale. Va doresc ca Duhul Sfant sa fie mereu alaturi de dvs.

 9. […] pe site-ul parohiei noastre, a fost postat articolul: “Un nou vicar la Sfanta Cruce” (www.sfantacruce.ro/blog/2010/08/03/un-nou-preot-vicar-la-%E2%80%9Csfanta-cruce%E2%80%9D/). Sosise in parohia noastra ca vicar, preotul nou sfintit Maricel Bulai. Spicuiesc cateva cuvinte […]

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>