Postat pe 28 iunie 2010 în Articole

Numele meu este Flavio. Am 14 ani. Sunt botezat romano-catolic iar biserica mea, cea mai frumoasă din Bucureşti, se numeşte “Sfânta Cruce”. Simt nevoia să scriu aceste rânduri pentru că vreau să împart cu ceilalţi bucuria pe care am simţit-o şi încă o mai simt, de sâmbătă, 26 iunie 2010, de când am fost uns cu Uleiul Sfânt şi l-am primit pe Duhul Sfânt alături de alţi 47 de tineri şi adolescenţi de vârsta mea. Ceremonia a avut loc la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Cruce” din Bucureşti, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, fiind celebrată de către  PS dr. Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei de Bucureşti, însoţit de preoţii din parohie şi de cei invitaţi din parohiile vecine.

De luni de zile, duminică de duminică, ne-a pregătit cu multă răbdare, pentru acest moment, părintele vicar Emanuel Dumitru. Pentru că emoţiile începuseră să ne copleşească, la ultima oră de pregătire, părintele paroh Ionel Pojum ne-a încurajat cu vocea sa blândă şi caldă, spunându-ne să ne purtăm firesc, să participăm la un dialog cu episcopul şi să arătăm că suntem pregătiţi cu cunoştinţe temeinice. Uşor de spus! În ziua ceremoniei, eram cu toţii aşa de emoţionaţi; toate privirile erau aţintite asupra noastră, toate aparatele de fotografiat şi de filmat îndreptate către noi încât cu greu ne-am putut linişti când a început slujba.

Un moment emoţionant a fost acela când episcopul ne-a vorbit de conştientizarea sacramentului Mirului ca fiind întâlnirea cu o putere specială a Sfântului Duh, iar noi am înţeles că din acest moment va trebui, prin cuvânt şi faptă, să apărăm şi să răspândim credinţa noastră, devenind tineri mărturisitori ai lui Cristos.

Momentele înălţătoare au fost însoţite de cântecele pe care le-am cântat cu toţii: părinţi, naşi şi credincioşii din biserică.

La încheierea ceremoniei am fost invitaţi în casa parohială, unde ne-am mai potolit arşiţa emoţiilor cu un pahar de suc. Tot atunci am primit, pe lângă alte cadouri, şi un “atestat” înrămat care dovedeşte că am depăşit această etapă a evoluţiei noastre spirituale.

Pentru această clipă unică din viaţa mea, le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, părinţi, preoţi, naşi şi membrii ai parohiei noastre, pentru iubirea şi învăţătura spirituală cu care m-au însoţit.

Flavio Cesare Mattuzzi

IMG_6605

IMG_6602
IMG_6653
IMG_6721

2 comentarii la “O zi de neuitat din viaţa mea”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
 1. Vlad Rusu spune:

  Frumos scris, Flavio.

  Sâmbăta aceasta a fost, într-adevăr, foarte specială.
  A fost foarte frumos şi mă bucur că am putut fi şi eu martor al evenimentului Primirii Sf. Mir şi – mai important – al Duhului Sfânt.

  Sper ca Duhul Sfânt şi recunoştinţa faţă de Dumnezeu să te însoţească mereu în viaţa ta, pe tine şi pe ceilalţi tineri „ucenici” ai lui Cristos.

  Să nu-L uiţi pe Dumnezeu nici când îţi va fi greu. El va fi acolo, mereu iubitor, dornic să-ţi poarte crucea, să te ajute şi să te facă să treci peste orice probleme…

  Păstrează mereu în suflet cu respect şi iubire această lumină a lui Dumnezeu ca pe ceva sfânt şi sacru. Este, în definitiv, o prietenie pe care Dumnezeu ţi-o acordă cu iubire.

  Să nu te simţi niciodată ruşinat de credinţa ta (chiar dacă prieteni sau colegi de şcoală vor râde poate dacă vor auzi că te rogi sau posteşti), ea este cel mai de preţ lucru pe care îl porţi în această viaţă.

  Dumnezeu să vă lumineze!

  Cu prietenie şi iubire în Cristos,
  Vlad

 2. Marius Oanta spune:

  Foarte frumos si intr-adevar un moment foarte important din viata unui tanar, si de ce nu si a bisericii, sper sa porti in suflet acest moment toata viata si sa dai marturie de credinta acolo unde mergi, caci vorba lui Vlad „cel mai de pret lucru pe care il porti in aceasta viata”

  Dumnezeu sa aiba grija de tine si sa te binecuvanteze!

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>