Postat pe 15 iunie 2010 în Noutăţi

Bucureşti, 15.06.2010

Către,
Parohia Romano-Catolică „Sfânta Cruce” – Bucureşti

Lăudat să fie Isus Cristos!

După cum bine ştiţi, în zilele trecute inundaţiile au provocat pagube grave în Polonia, Ungaria şi Slovacia.
Ţările respective au intervenit cu mijloace băneşti, materiale ori de câte ori apele au provocat dezastre în România: fie în Transilvania, fie în Moldova sau în Arhidieceza noastră în 2006.
Prin urmare, nici România nu poate fi indiferentă faţă de pierderile suferite de ţările respective!
Confederaţia Caritas România, împreună cu Departamentul “Urgenţe – Catastrofe”, a prezentat o scrisoare către CER, prin care cere permisiunea de a organiza o colectă în toate diecezele şi eparhiile în zilele de 20 sau 27 iunie.
Prea Fericitul Lucian Mureşan- Preşedintele CER, a acceptat-o şi a transmis-o la toate Caritasurile din ţară, pentru a lua legatura cu Episcopul local şi să fixeze o duminică pentru colectă.

Vorbind cu I.P.S. Msgr Ioan Robu- Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti, s-a convenit ca în duminica de 27 iunie 2010, la toate Sfintele Liturghii Duminicale să se facă o colectă pentru a veni în sprijinul confraţilor noştri din ţările respective.

Colectele vor fi depuse în contul curent al Caritasului nostru.
La sfârşit, împreună cu Preşedintele Confederaţiei Caritas România şi responsabilul pe ţară pentru urgenţe-catastrofe, se va hotărî unde vor fi trimise.
Se va organiza un grup de intervenţie care va merge să acorde o mână de ajutor fraţilor noştri sinistraţi.

Cu mulţumiri,
Pr. Alexandru Cobzaru
Director General – Caritas Bucureşti

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>