Suveranul Pontif preocupat pentru soarta Catedralei „Sf. Iosif”

Aflaţi la Roma, împreună cu ceilalţi episcopi catolici din România, cu ocazia vizitei „ad limina Apostolorum” (8-13 februarie), episcopii de Bucureşti, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit, şi PS Cornel Damian, Episcop auxiliar, au fost primiţi în audienţă astăzi, 8 februarie, de către Suveranul Pontif Papa Benedict al XVI-lea.

Ca de obicei, în astfel de ocazii, Suveranul Pontif s-a interesat de situaţia catolicilor din arhidieceză, a clerului şi a persoanelor consacrate (călugări şi călugăriţe), de relaţiile cu Biserica majoritară şi cu celelalte culte din România. Totodată, Papa Benedict al XVI-lea le-a declarat episcopilor de Bucureşti că este informat despre situaţia actuală a Catedralei „Sf. Iosif”. Suveranul Pontif şi-a exprimat regretul că acest lăcaş de cult este încă în pericol, deşi reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti cer încă din 2001 autorităţilor române să ia măsuri pentru ocrotirea Catedralei „Sf. Iosif”.

În această dimineaţă, ÎPS Ioan Robu şi PS Cornel Damian, împreună cu ceilalţi episcopi catolici din România, de rit latin şi bizantin, şi cu secretarul general al Conferinţei Episcopilor Catolici din România au celebrat Sfânta Liturghie la mormântul Sfântului Apostol Petru, în cripta din Bazilica „Sf. Petru” din Roma. Grupul episcopilor catolici români a avut întâlniri, în cursul zilei de azi, cu reprezentanţi ai Secretariatului de Stat din Vatican, ai Congregaţiei pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi ai Congregaţiei pentru Bisericile Orientale. Astfel de întâlniri vor continua şi în zilele următoare, cu reprezentanţi ai altor Congregaţii şi Consilii din Vatican. Vineri va avea loc audienţa comună a episcopilor catolici români la Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea.
Aceasta este cea de a patra vizită „ad limina Apostolorum” a episcopilor catolici din România după 1990, şi prima la actualul Suveran Pontif, Papa Benedict al XVI-lea. Vizita „ad limina Apostolorum” (în traducere: la mormântul Apostolilor) este vizita periodică pe care episcopii catolici din lumea întreagă o fac la mormintele Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul, „stâlpii” Bisericii. Totodată, episcopii îl întâlnesc pe Papa, urmaşul lui Petru, pentru a fi întăriţi de el în credinţă şi pentru a exprima comuniunea lor ierarhică cu Suveranul Pontif.

Bucureşti, nr. 45/08.02.2010

Biroul de presă al ARCB
Pr. Ieronim Iacob
tel. 0733/785554
(sursa: www.arcb.ro)

ad-limina1
ad-limina2
ad-limina4
ad-limina5
ad-limina6
ad-limina7
ad-limina8

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>